Hunyadi_fej_03
iskola
„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1Kor 16,14)

Napi ige

A jóra törekedjetek, ne a rosszra, akkor életben maradtok. (Ám 5,14)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Menü
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Délutáni felsős felügyelet
Cikk dátuma: 2024.09.02 15:08

Galéria

Kedves Szülők! 

  

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2024/2025-ös tanévben a felsős délutáni felügyelet az iskolában töltött idő hasznos eltöltése érdekében részben tanulószoba formájában valósul meg. 

A tanulószobán a tanulóknak lehetőségük van házi feladatuk megírására, olvasásra, gyakorlásra (pl.: szövegértési feladatok). Mindezzel a délutáni órák hasznos és hatékony eltöltését szeretnénk elősegíteni. A tanulószobán tanulással kapcsolatos, csendes tevékenység végezhető. 

A felügyeletet ebben a tanévben is Tesch Dóra felsős pedagógiai asszisztens fogja ellátni. Hiányzása esetén helyettesítéséről gondoskodunk. 

Az ügyelet hétfőtől péntekig minden nap az 5. óra után, azaz 12:35-kor kezdődik, az alábbiak szerint alakul:

  • 12:35 – aula: gyülekező, a felügyeletre jelentkező tanulók fogadása 
  • 12.45-14:30 szabad játék helyszíne az ügyeletes döntése alapján aula vagy udvar  
  • 14:30-15:30 tanulószoba – helyszíne: régi épület 1. emelet  
  • 15:30-16:00 könyvtár 
  • 16:00-17:00 az itt maradók az alsós napközis ügyelethez csatlakozhatnak 

 

Lehetőség van arra is, hogy ne az egész tanévre, csupán egy-egy napra igényeljenek felügyeletet. Ebben az esetben azon a napon, amikor gyermekük maradna, legkésőbb 12:20-ig jelezzék igényüket az iskola központi telefonszámán, vagy a szülő által írt papír alapú üzenetben, melyet a tanuló a felügyeletet ellátó kollégának ad át! 

Számunkra fontos diákjaink biztonsága. Ebben az Önök segítségét is kérjük. Ezért amennyiben a szülő felügyeletet kért gyermeke számára, úgy a tanuló az utolsó órája után minden esetben keresse fel az ügyelet helyszínét és jelentkezzen a felügyeletet ellátó kollégánál! Kérjük, erre hívják fel gyermekük figyelmét! Köszönjük! 

Intézményünk nem vállal felelősséget azért a gyermekért, aki a tanítási óra után nem jelenik meg a felügyeletben (és távollétéről a szülőtől sem kaptunk értesítést), vagy önhatalmúlag, (azaz a szülő és a felügyelő kolléga tudta nélkül) hagyja el az intézmény területét. Ezen magatartásról haladéktalanul értesítjük a szülőt és első alkalommal az esetet a magatartás füzetben rözítjük. Második alkalommal a szülő értesítése mellett a tanuló osztályfőnöki figyelmeztetésben részesül. 

A felügyeletben levő diákoknak lehetőségük van a felügyelet helyszínének elhagyására (pl. felmehetnek a könyvtárba), amelyet minden esetben jeleznie és engedélyeztetnie kell a felügyelővel. Ennek mulasztását a felügyelő kolléga a magatartás füzetben jelzi. Amennyiben a tanuló három alkalommal engedély nélkül hagyja el az ügyelet helyszínét, ezt a felügyelő a magatartás füzetben jelzi. 

Kérjük Önöket, amennyiben az eredetileg jelzett időponthoz képest változás történik, és gyermekük mégsem marad ügyeletben, vagy az eredetileg jelzett időpontnál korábban / később megy haza, azt szíveskedjenek jelezni a tanuló nevének, osztályának és a módosított időpont meghatározásával az alábbi lehetőségek egyikén:  

  • legkésőbb az adott napon 12:20-ig az intézmény központi telefonszámán: 06 99 / 511 – 060 
  • a szülő által írt üzenetben, melyet a diák az ügyelet kezdetén a felügyelőnek ad át 

 

A 2011. évi CXC. törvény 24 § 4-5. pontja, valamint a 245/2024. VIII. 8. Korm. rend. értelmében 2024. szeptember 1-jétől a tanulók az iskolába érkezés után leadják mobiltelefonjaikat, okosóráikat. A diákok a leadott tárgyat a hazamenetel időpontjában (a tanítási órák után, felügyelet igénylése esetén a szülő által jelzett hazameneteli időpontban) kapják vissza. 

Amennyiben a tanuló a tanítási nap kezdetén nem ad át semmilyen készüléket, mert elmondása szerint nincs nála, de a nap folyamán bármikor kiderül, hogy mégis van nála, első alkalommal a telefont elzárjuk, a hazamenetele időpontjában kapja vissza és az esetet feljegyezzük a magatartás füzetbe. Második alkalommal a tanuló osztályfőnöki figyelmeztetésben részesül, és a Tőle elvett telefont a szülő veheti át a Vele telefonon egyeztetett időpontban.  

Hasonlóan járunk el abban az esetben is, ha a tanuló két (vagy több) készülékkel érkezik az intézménybe, de csak egyet ad le és ez kiderül. 

A felügyelettel kapcsolatos szülői nyilatkozatot kérjük, 2024. szeptember 13-ig küldjék vissza gyermekük osztályfőnökének! 

 

Köszönjük megértésüket és szíves együttműködésüket! 

 

Sopron, 2024. szeptember 1. 

 

                                                                                                      Raffai Balázs 

                                                                                                        főigazgató 

 

 

Adományok 1%

További információk

Hírek szülőknek

Internet Hotline

 

Iskolahívogató kisfilm

Iskolai szociális segítő


Segítsen adója 1%-ával

Utalásos étkezés fizetés

Bankkártyás étkezés befizetés


HUNYADI BARANGOLÓK CSAPATA

 

Szeretettel várunk Barátaiddal együtt az új tanévben is!

Hírek diákoknak

Szövegszerk gyakorló

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Tanév végéig rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében.

Sajnos nem áll módunkban tovább tárolni.

Kérjük, akinek elveszett ruhája, cipője, stb. a tanév során, legyen kedves átnézni a gyűjtőt július 15-ig.

A határidő után itt maradó holmikat ruhaadományként elszállítjuk.

A kép csak illusztráció!