Hunyadi_fej_03_2
„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1Kor 16,14)

Napi ige

Ezért magasztallak, Uram, a népek között, zsoltárt éneklek nevednek. (Zsolt 18,50)

tovább az iskola honlapjára... iskola valaszto.png tovább az óvoda honlapjára... ovi valaszto2.png

Isten hozta intézményünk honlapján!
Cikk dátuma: 2015.11.08 14:48


Az iskola

1996. szeptember 1. – A soproni evangélikus egyházközség egyik álmának megvalósulása. Ezen a napon nyitotta meg kapuit a gyülekezet általános iskolája. A gyülekezet és az általa megválasztott igazgató nem kis feladatot vállalt ekkor magára. Kihívás volt, hogy egy 40 éves iskola átvett nevelőtestületének, diákságának és a szülőknek új tulajdonosként baráti kart nyújtson, és bizalmat ébresszen, amely megnyithatja a szemlélet-formáláshoz vezető utat Rajnai Károly igazgató úr így fogalmazta meg a választ: „Hitem szerint a nevelés alapjától. Attól a szeretettől, amit az Úr Jézus tanított nekünk. Nagy feladatot vállaltunk! ….

Mitől lesz ez az iskola evangélikus?

Ez a kérdés foglalkoztatott 1996-ban iskolavezetést, tanítót, tanárt, szülőt egyaránt. Rajnai Károly igazgató úr így fogalmazta meg a választ: " Hitem szerint a nevelés alapjától: attól a szeretettől, amit az Úr Jézus tanított nekünk. Nagy feladatot vállaltunk! A XXI. század küszöbén hiszem, hogy múlhatatlanul szükséges az igazi értékekkel megismertetni tanulóinkat…"

„Te vagy a látás Istene” (1Móz 16,13a)

Nem is nagyon tudom elképzelni, hogy milyen lehet annak, aki nem lát. Voltam párszor bekötött szemmel. Elég nehéz volt úgy közlekedni. Aztán van egy másik vakság, mikor lelkileg nem vesszük észre a lehetőséget, az előttünk álló megoldásokat. Mikor nem tudjuk, hogy jobbra vagy balra kell-e mennünk. Nem beszélve arról, hogy milyen nehezen látunk az ember szívébe, vagy arról, hogy nem tudjuk mit hoz a holnap. De a mi Istenünk a látás Istene. Tudja a holnapunkat, tudja és látja a szívünket, tudja, hogy merre kell mennünk. Tudja az utat. Olyan biztató ez számomra, mert rábízhatom magam, még akkor is, ha én nem látok már tovább.

Medvetalp túracsoport

Az iskola Medvetalp Túracsoportja 2006-ban jött létre azzal a céllal, hogy az iskolánkba járó tanulók és szüleik számára a tanév során kirándulásokat szervezzen. Fontos céljaink között szerepelnek a közösségformálás, egészséges életmódra nevelés, szabadidő hasznos eltöltése, az erdők állat és növényvilágának megfigyelése és megismerése, környezetünk védelme, a térképről való tájékozódás és a város környékének helytörténeti emlékeinek megismerése.

Néhány ízelítő az oldal kínálatából

  • Oldalunkon naprakészen tájékozódhat híreinkről
  • Már időbe naptárjába írhatja progamjainkat
  • Velünk együtt örülhet a tanulmányi versenyeken elért sikereinknek
  • Együtt drukkolhatunk a sporteseményeken a kiváló Hunyadis diákoknak
  • Nyári táborokban is együtt lehetünk
  • Nézz körül az iskola fotó galériájában is, ahol rengeteg képek találhatsz az intézmény életéből

Közösségi oldalaink

  • Minden aktualitásról azonnal tájékozódhat Facebook oldalunkon is!
  • Megnyílt a twitter oldalunk is!

 

Designed by Bendekovics Marketing Stúdió