Hunyadi_fej_03
iskola
„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1Kor 16,14)

Napi ige

Urunk, Istenünk, benned reménykedünk. (Jer 14,22)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Menü
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

A Diákönkormányzat beszámolója a 2015/2016. tanév első félévének munkájáról
Cikk dátuma: 2016.02.11 19:55


A Diákönkormányzat ebben a félévben is remélhetőleg hasznosan vett részt az iskolai munkában, kérés esetén támogatta az iskola projektjeit, saját szervezésű programokat finanszírozott és maradandó dologra beruházott.

Az ősz folyamán, szeptemberben sikeresen megszerveztük az őszi papírgyűjtésünket. A gyerekek nagy lelkesedéssel segítettek és örömünkre egyre több szülő és kolléga is kivette részét a konténer melletti munkában. A közös gyűjtés eredményeképpen valamivel több, mint 600.000 Ft bevételre tettünk szert, amit a Soproni STKH – akivel a gyűjtésre szerződést kötöttünk – november végén fizetett ki. Az osztályonként ill. személyenkénti versenyt is hirdettünk, igyekeztünk a jutalmazásnál olyan ajándékokat vásárolni, amiből az egész osztály részesülhet, s a személyenkénti jutalmazásnál pedig osztályonként több gyermeket is kiemelni, megajándékozni Hunyadis emlékekkel ill. csokoládéval.

A jutalmazásra 29.770,- Ft-ot költöttünk el.

Ebben a félévben is folytatta a Diákönkormányzat a támogató tevékenységét is. Célunk az, hogy az oktatási munkához is hozzájáruljunk, így a projektnapok szervezéséhez, amennyiben kérvénnyel fordulnak hozzánk, természetesen adunk támogatást.

  • Támogattuk az angolt tanuló felsős diákok HALLOWEEN –délutánját ajándékok, eszközök és jutalmak vásárlásával, összesen 22.255,- Ft értékben.
  • Hagyományainkhoz híven 8. évfolyamos diákjaink számára lehetővé tettük, hogy október 23-hoz közeledve az emlékezés virágait, iskolánk koszorúját és tanulóink gyertyáit elhelyezzék Budapesten Nagy Imre sírjánál. Ezt követően pedig a Terror Háza Múzeumban részt vegyenek rendhagyó tárlatvezetésen és történelem előadáson. Minden tanulónk egy saját magunk által összeállított forrásfüzetet kapott ajándékba. A kirándulás ára 50%-ban önköltséges volt, a másik 50 %-ot a DÖK fizette, ami 174.500,- Ft volt.
  • Iskolánkban évek óta megszervezzük a KÖNYVTÁRUNK éjszakája programot. 10.905,- Ft értékben támogattuk a rendezvényt, ajándékok és a program lebonyolításához szükséges eszközök vásárlásával.
  • Novemberben került sor a MŰVÉSZETEK projektnapra, ahol nemzetiségi néptánccsoportot ill. AFS keretén belül Magyarországon tanuló külföldi diákokat láttuk vendégül. 29.500,- Ft-ot költöttünk erre a programra DÖK –támogatásként.
  • 2200,- Ft értékben vásároltunk fénymásoló papírt
  • Az alsós, napközis - és a felsős munkaközösség kérésének eleget téve, az elmúlt évekhez hasonlóan, támogattuk az iskolai Mikulás rendezvényt. Az alsósoknak tanulónként hozzájárultunk pénzösszeggel az ajándékkönyv megvásárlásához. A felsős gyerekeknek mikuláscsomagot állítottunk össze, melyhez alapanyagokat vásároltuk meg. Szülők és 8. osztályos gyerekek segítségével kötöttük meg a közel 300 csomagot. A napközit szaloncukor vásárlásával támogattuk. Ebben a tanében az óvodába is átlátogatott a DÖK mikulás és minden óvodás kisgyermeknek szaloncukrot adott.  229.645,- Ft –ot költöttünk ez alkalomból.
  • Fontosnak tartjuk, hogy egyre szélesebb körben terjedjenek el Hunyadis ajándékaink, ill. azok is minél változatosabbak legyenek. Karácsony közeledtével ismét rendeltünk Hunyadis tollakat ill. terveztettünk és rendeltünk Hunyadis mappát. 236.982,- Ft összegben rendeltünk.
  • Iskolánk fő épületében a lépcsőre ragasztattunk történelmi évszámokat 32.560,- Ft-ért.
  • Tornatermünk szőnyegezéséhez vásároltunk 4350,- Ft értékben ragasztót.
  • 4.d osztályos tanulóink traiskircheni testvériskolába utaztak Ausztriába, a kirándulást a DÖK 11.000,- Ft-tal támogatta.
  • Hagyományainkhoz híven barkácsdélutánt szerveztünk karácsony előtt, amin ismét a felső tagozatos diákok közül sokan részt vettek, több tanár kolléga és szülők is segítettek, aminek külön örültünk és köszönöm. Vendégünk volt a Lippai iskola egyik diákja is. 8 munkacsoport volt, a gyerekek, amit készítettek, azt hazavihették. Minden alapanyagot a Diákönkormányzat vásárolt meg. 25.085,- Ft-ot költöttünk. A többi költség szülői felajánlás volt, amit ezúton is köszönünk!
  • A Diákönkormányzat hagyományteremtő szándékkal adománygyűjtő akcióba kezdett évekkel ezelőtt. Munkánk során támogattuk már a Máramarosi magyarságot (Románia), a marcaltői evangélikus általános iskolát, börtönben élők családtagjait…. stb.

Ebben a tanévben Kárpátaljára utaztunk és adtuk át Fornos teleülés kisiskolájában adományainkat. Az adományozásról a Kisalföld c. napilap, a Lutheran.hu, a Sopron tv is beszámolt.

Örömmel írhatom, hogy nagy sikerrel és eredménnyel zárult az "Aranymasni adománygyűjtő akció".

A közel két hetes munkában kollégák, gyermekek, iskolai dolgozók és szülők vettek részt. Pénzt is gyűjtöttünk (67.800,- Ft gyűlt össze) a ruhák és játékok mellett.

A fornosi iskola minden diákjának vittünk külön ajándékot. A pénzt 5 családnak adtuk át. A csomagok elszállítását kisteherautó bérlésével tudtuk megoldani. Iskolánkból 3 tanulót is magunkkal vittünk az adományok átadására jutalomból az előzetes szorgos munkáért.

Összesen: 160.160,- Ft-ot költöttünk.

  • Advent közeledtével ismét megszerveztük adventi kirándulásunkat. Ebben a tanévben Bp-re látogattunk el a Diótörő előadásra az Állami Operaházba. A kirándulást összekötöttünk Parlamentlátogatással, budapesti városnézéssel, a Néprajzi Múzeumban múzeumpedagógiai órán vettek részt tanítványaink. A délután zárásaként az adventi forgatagban is elvegyültünk a Vörösmarty téren. A kirándulás önköltséges volt, de a DÖK 20.340,- Ft-tal támogatta a gyermekek kirándulását (múzeumpedagógiai órát fizettük ill.a kísérő pedagógusok kísérő színházjegyét).
  • Kadlecsik Zoltán iskolalelkész kezdeményezésével már szinte hagyomány, hogy a börtönben élők családtagjait támogatjuk adományokkal. Ebben az évben is az utolsó tanítási napon délután a tantestületből páran látogatást tettünk a sopronkőhidai börtönben. Elvittük adományainkat, amit karácsonyi műsorunk keretén belül adtunk át.
  • A karácsony közeledtével iskolánkba járó hátrányos helyzetű, családi körülményeik miatt rászoruló tanulóinkat is támogattuk karácsonyi ajándékcsomaggal (2 diákot 4000,- Ft/fő értékben), remélve, hogy ezzel is megkönnyítjük a családok karácsonyi költekezését.
  • Iskolánk Örömzene zenekara és 7-8.osztályos tanulóink, akik az iskolai karácsonyi műsorral készültek, a téli szünet előtti utolsó nap UTCAZENÉLTEK és a soproni karácsonyi vásár járókelőit állították meg néhány percre. A gyerekek ajándékát a DÖK meleg tával jutalmazta a karácsonyi vásárban 7800,- Ft-ot költve.
  • Hagyományosan karácsony előtt iskolánk tanulói adventi teáztatáson vesznek részt katolikus plébánián. DÖK 5000,- Ft értékben vásárolt alapanyagokat.
  • A Diákönkormányzat nevelő szándékkal „Üdvözlő táblát” csináltatott iskolánk főbejáratához, bízva abba, hogy így majd egyre több diák és felnőtt is él majd a köszönés lehetőségével.  29.600,- Ft-ba került a tábla.
  • A hagyományos téli sítábort (első turnus) 40.000,- Ft-tal támogattuk.
  • Rendhagyó történelem óra keretében lehetőség nyílt arra, hogy 7-8. osztályos tanítványainkat elvigyük az Oscar díjra is jelölt Saul fia c. film mozis vetítésére. A filmvetítést felkészítő foglalkozás, beszélgetés és tematikus történelem óra előzte meg.

A mozijegyek árát az iskola és a DÖK 50-50%-ban finanszírozta. (50.000,- Ft-ot fizettünk)

A kifizetett összegeket összeadva, azt gondolom, hogy példaértékű támogatást adtunk iskolánknak, tanítványainknak. Köszönjük a szülői támogatást!

Van feladatunk bőven, de azt gondolom, hogy így tudunk aktív részesei lenni az iskolai munkának. Remélem, hogy az anyagi segítségeink, tevékenységeink az iskola programját színesítik és tanítványainknak is pozitív példával tudunk szolgálni.

 

Sopron, 2016. február 01.
 
Móritz Adrienn
DÖK- vezető pedagógus
Adományok 1%

További információk

Hírek szülőknek

Beiskolázási információk

 

 

Iskolahívogató kisfilm

Iskolai szociális segítő


Segítsen adója 1%-ával

Utalásos étkezés fizetés

Bankkártyás étkezés befizetés


HUNYADI BARANGOLÓK CSAPATA

 

Szeretettel várunk Barátaiddal együtt az új tanévben is!

Hírek diákoknak

Szövegszerk gyakorló

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Tanév végéig rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében.

Sajnos nem áll módunkban tovább tárolni.

Kérjük, akinek elveszett ruhája, cipője, stb. a tanév során, legyen kedves átnézni a gyűjtőt július 15-ig.

A határidő után itt maradó holmikat ruhaadományként elszállítjuk.

A kép csak illusztráció!