Hunyadi_fej_03
iskola
„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1Kor 16,14)

Napi ige

Urunk, Istenünk, benned reménykedünk. (Jer 14,22)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Menü
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Diákönkormányzat beszámolója a 2019/2020. tanév első félévéről
Cikk dátuma: 2020.03.24 13:14


 

A Diákönkormányzat beszámolója a 2019/2020. tanév első félévének munkájáról

A Diákönkormányzat a 2019/2020. tanév első félévében is nagy lendülettel vettünk részt a munkában, az elmúlt évekhez hasonlóan támogatásban és önálló tevékenységekben is jeleskedtünk.

Örömünkre 1.000.000,- FT LIDL utalvánnyal gazdagodott a DÖK az év elején, mely felhasználására 1,5 év áll rendelkezésre (2020.dec.31.), s ezzel is megkönnyítve egy kicsit a DÖK gazdálkodását, mely az elmúlt években, sajnos egyre csökkenő bevételekhez jut.

A Szülői Munkaközösség két alkalommal tartott megbeszélést, az SZM vezető úgy látja sajnos, amit mi is tapasztalunk, hogy egyre nehezebben tudjuk a szülőket megszólítani, megmozdítani. Nagyon sok esetben így email-en történik csak a kommunikáció, de sajnos, még így sem jut el mindenkihez az információ. Sok esetben a SZM szülők is nehezen kommunikálnak a saját osztályaik szülői csoportjával.

Az ősz folyamán, szeptemberben sikeresen megszerveztük az őszi papírgyűjtésünket.           A gyerekek nagy lelkesedéssel segítettek és örömünkre mindig van 7-8 tanuló, aki a kijelölt napok mellett önkéntesen is segít. Örömünkre, itt viszont egyre több a szülői segítség, a konténer melletti munkában. Kollégáinknak is köszönjük a segítséget!

A közös gyűjtés eredményeképpen valamivel több, 429.000,- Ft bevételre tettünk szert, amit a Soproni STKH – akivel a gyűjtésre szerződést kötöttünk – januárban fizetett ki. Szomorúak vagyunk, mert közel ugyanazon mennyiséget gyűjtöttünk, mint az elmúlt években, de folyamatosan csökken a részünkre kifizetett összeg.

Az osztályonként ill. személyenkénti versenyt is hirdettünk, igyekeztünk a jutalmazásnál olyan ajándékokat vásárolni, amiből az egész osztály részesülhet, s a személyenkénti jutalmazásnál pedig osztályonként több gyermeket is kiemelni, megajándékozni Hunyadis emlékekkel ill. csokoládéval.

A jutalmazásra 32.320,- Ft-ot költöttünk el, a vásárolt ajándékot kiegészítettük Hunyadis emlékekkel is.

A tavaszi papírgyűjtést sajnos a papír árának esése miatt nem vállalja a szerződött cég.        Így ez további pénzkiesést jelent a bevételi oldalon.

Már a tanév elején vásároltunk újabb „HUNYADIS RELIKVIÁT” (nyakpánt, toll, bögre) 421.432,- Ft értékben.

Célunk az, hogy az oktatási munkához is hozzájáruljunk, a projektnapok szervezését támogassuk

- Alsós sportnap: 92.000,- Ft értékben vásároltunk a gyerekeknek ajándékot, környezet tudatos foglalkozást finanszíroztunk + Hunyadis ajándékokkal is jutalmaztunk.

- Támogattuk a LONGITUDINÁLIS MÉRÉS-t az alsó tagozat első évfolyamán12.595,- Ft értékben.

- Támogattunk a ERNTE DANKFEST – németes projektjének megvalósulását: 16.021,- Ft

- Oktober Fest – németes felsős projekt támogatása:  9340,- Ft

- Német nemzetiségi alsós osztály (4.c) – utazási támogatása a testvériskolához: 7750,- FT, biztosítási költséget fizettünk.

- Mindenszentekhez közeledve a SOPRONI HŐSI TEMETŐBE látogattunk el és gyertyát gyújtottunk. elhelyeztük az emlékezés koszorúját is. (3580,- Ft + mécsesek)

- Iskolánkban évek óta megszervezzük a KÖNYVTÁRUNK éjszakája programot. 19.098,- Ft értékben támogattuk a rendezvényt, ajándékok és a program lebonyolításához szükséges eszközök vásárlásával.

- Német nemzetiségi szavalóverseny jutalmazása: 3.664,- FT

- Angolos hálaadási délután támogatása: 5484,-

- Az alsós és felsős munkaközösség kérésének eleget téve, az elmúlt évekhez hasonlóan, támogattuk az iskolai Mikulás rendezvényt 262.542,- Ft értékben. Az alsós gyerekek részére mikuláscsomagokat készítettünk, a felsős gyerekek szaloncukrokat kaptak.

- Helytörténeti vetélkedő jutalmazását a DÖK ajándékokkal tettük.

- Karácsonyi teáztatás támogatása: 5333,-

- Rendhagyó biológia óra:   11.243,-

- AUSZTRIAI testvériskola németes programja a 3.c osztállyal iskolánkban:  9.777,-

A kifizetett összegeket összeadva, azt gondolom, hogy példaértékű támogatást adtunk iskolánknak, tanítványainknak.

A készpénzes kifizetéseken túl a LIDL ajándékutalványokból is költöttünk. A félév során előkészítettük a farsangi feladatokat is.

Támogatást kaptunk a játszótér bővítésére is több, mint 900.000,- Ft értékben. Szeretettel várjuk a DÖK részére a szülők adományait, támogatásait és természetesen minden építő ötletet.

Köszönjük a Szülői támogatást!

Van feladatunk bőven, de azt gondolom, hogy így tudunk aktív részesei lenni az iskolai munkának. Remélem, hogy az anyagi segítségeink, tevékenységeink az iskola programját színesítik és tanítványainknak is pozitív példával tudunk szolgálni.

Sopron, 2020.02.03.

Móritz Adrienn

    DÖK- vezető pedagógus

 

Adományok 1%

További információk

Hírek szülőknek

Beiskolázási információk

 

 

Iskolahívogató kisfilm

Iskolai szociális segítő


Segítsen adója 1%-ával

Utalásos étkezés fizetés

Bankkártyás étkezés befizetés


HUNYADI BARANGOLÓK CSAPATA

 

Szeretettel várunk Barátaiddal együtt az új tanévben is!

Hírek diákoknak

Szövegszerk gyakorló

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Tanév végéig rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében.

Sajnos nem áll módunkban tovább tárolni.

Kérjük, akinek elveszett ruhája, cipője, stb. a tanév során, legyen kedves átnézni a gyűjtőt július 15-ig.

A határidő után itt maradó holmikat ruhaadományként elszállítjuk.

A kép csak illusztráció!