Hunyadi_fej_03
iskola
„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1Kor 16,14)

Napi ige

Urunk, Istenünk, benned reménykedünk. (Jer 14,22)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Menü
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Diákönkormányzat beszámolója a 2018/2019. tanév első félévéről
Cikk dátuma: 2019.02.25 13:14


A Diákönkormányzat beszámolója a 2018/2019. tanév első félévének munkájáról

A Diákönkormányzat a 2018/2019- tanév első félévében a munka törtetlen tempóban folytatódott, az elmúlt évekhez hasonlóan ebben a félévben is hasznosan vettünk részt az iskolai munkában.

A Szülői Munkaközösség két alkalommal tartott megbeszélést, az SZM vezető úgy látja sajnos, amit mi is tapasztalunk, hogy egyre nehezebben tudjuk a szülőket megszólítani, megmozdítani. Nagyon sok esetben így email-en történik csak a kommunikáció, de sajnos, még így sem jut el mindenkihez az információ.

Az ősz folyamán, szeptemberben sikeresen megszerveztük az őszi papírgyűjtésünket.

A gyerekek nagy lelkesedéssel segítettek és örömünkre mindig van 7-8 tanuló, aki a kijelölt napok mellett önkéntesen is segít. Örömünkre, itt viszont egyre több a szülői segítség, a konténer melletti munkában. Kollégáinknak is köszönjük a segítséget!

A közös gyűjtés eredményeképpen valamivel több, 526.000,- Ft bevételre tettünk szert, amit a Soproni STKH – akivel a gyűjtésre szerződést kötöttünk – januárban fizetett ki. Szomorúak voltunk, mert közel ugyanazon mennyiséget gyűjtöttünk, mint az elmúlt években, s most pár 100.000,--tal kevesebbet kaptunk a leadott mennyiség után.

Az osztályonként ill. személyenkénti versenyt is hirdettünk, igyekeztünk a jutalmazásnál olyan ajándékokat vásárolni, amiből az egész osztály részesülhet, s a személyenkénti jutalmazásnál pedig osztályonként több gyermeket is kiemelni, megajándékozni Hunyadis emlékekkel ill. csokoládéval.

A jutalmazásra 34.610,- Ft-ot költöttünk el + a vásárolt ajándékot egészítettük ki Hunyadis emlékekkel.

  • A bevételünkből újabb „HUNYADIS RELIKVIÁT” vásároltunk (nyakpánt, toll) 95.377,- Ft értékben.
  • Csocsóasztalt vásároltunk: 71.990,-
  • DÖK pizzázás – DÖK-ös gyerekek közös délutánja, feladatok átbeszélése, Klub költöztetés: 6750,-

Ebben a félévben is folytatta a Diákönkormányzat a támogató tevékenységét is.

- Az ARANYMASNI ADOMÁNYGYŰJTŐ – SÍGÍTŐ projektünk keretein belül az évkezdést jótékonykodással kezdtük, melyhez az iskola is csatlakozott. Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink figyelmét felhívjuk a segítségadásra, érzékenyítsük őket. Szem előtt tartjuk azt a gondolatot, amivel iskolánk igazgatója is támogat bennünket. (…ha van miből, akkor segítsünk… ) … iskolakezdési támogatásban részesítettük a szendrői nehéz sorban élő gyerekek közül 11 főt, részükre taneszközöket vásároltunk 50.000,- ft értékben.

- a Diákügyelet bevezetésével évről évre gondolkodunk és próbálkozunk, hogy milyen megkülönbözetést kapjanak a diákok – az idén ügyeleti táblákat vásároltunk 2 X 4500,- Ft értékben, sajnos a műanyag táblácskák nagyon hamar eltörtek, az ügyeletes gyerekek sem igazán vigyáztak rá, egyszer újra vásároltuk, de nem volt hosszú élettartamú ez sem, így ezeket a későbbiekben már nem pótoltuk a félév során.

Célunk az, hogy az oktatási munkához is hozzájáruljunk, a projektnapok szervezését támogassuk

- Alsós sportnap: 85.000,- Ft értékben vásároltunk a gyerekeknek ajándékot, környezet tudatos foglalkozást finanszíroztunk és sportbemutatóhoz eszközt vásároltunk + Hunyadis ajándékokkal is jutalmaztunk.

- Támogattuk a 2.A osztály erdei iskolai programját 15.000,- Ft értékben.

- Felsős testnevelés órákhoz sportszert vásároltunk: 22.270,- Ft

- Támogattuk a RENDHAGYÓ TÖRTÉNELEM BEMUTATÓK, előadások felsős tanulók részére összesen 55.000,- Ft értékben.

- Támogattunk a Steinberg Dörf – németes testvérkapcsolat projektjének megvalósulását: 12.560,- Ft

- Oktober Fest – németes felsős projekt támogatása:  9240,- Ft

- Hagyományos 8. évfolyamos kirándulás – Bp. (Nagy Imre sírjához látogattunk el + Terror Háza):  44.200,- Ft támogatás

- Mindenszentekhez közeledve a SOPRONI HŐSI TEMETŐBE látogattunk el és gyertyát gyújtottunk. elhelyeztük az emlékezés koszorúját is. (3580,- Ft + mécsesek)

- Iskolánkban évek óta megszervezzük a KÖNYVTÁRUNK éjszakája programot. 15.800,- Ft értékben támogattuk a rendezvényt, ajándékok és a program lebonyolításához szükséges eszközök vásárlásával.

- Vámos Róbert foglalkozása – tehetséggondozás a 4. évfolyamon: 30.000,-

- Napközis MÁRTON-napi projekt-nap támogatása: 5490,- Ft értékben.

- Angolos délután támogatása: 2403,-

- Az alsós munkaközösség kérésének eleget téve, az elmúlt évekhez hasonlóan, támogattuk az iskolai Mikulás rendezvényt 137.500,- Ft értékben. A felsőben az idén külön ajándékot nem hozott, a DÖK csocsóasztalt vásárolt, ezt „hozta a Mikulás”.

- Örömmel írhatom, hogy az idei tanévben is nagy sikerrel és hihetetlen megdöbbenéssel zárult az "Aranymasni adománygyűjtő akció". Észak – Magyarországon Ózdra utaztunk, döbbenet volt. Nagy szeretettel fogadtak Bennünket és hittel mondhatjuk, hogy az adományaink jó helyre kerültek. Utazásunkat a GÁLBUSZ támogatta, a felmerült költségeket az iskola fizette. A DÖK vásárolt ajándékokat is vásárolt gyermekeknek gyümölcsöt, csokoládét, tisztálkodási szereket 88.000,- Ft értékben.

A közel két hetes munkában kollégák, gyermekek, iskolai dolgozók és szülők vettek részt.

Az idei tanévben hagyományteremtő szándékkal ARANYMASNI GÁLÁT is szerveztünk, itt szülői adomány 138.000,- Ft gyűlt össze, melyből 88.000,- Ft-ot használtunk fel, a többit későbbi Aranymasni adományozásra, jótékony célra tettünk félre. Köszönjük a Szülők szeretetteljes adományait!

- Karácsonyt megelőzően immár hagyomány, hogy iskolánk is rendez karácsonyi vásárt. Az innen befolyt 213.000,- Ft tiszta bevétel (minden kiadást leszámítva) igazi szép karácsonyi adomány a DÖK-nek, amit a gyermekekre a második félév során tudunk visszaforgatni. Köszönjük a támogatást és a Szülői segítséget!

- Karácsonyi teáztatás támogatása: 5000,-

- Rendhagyó irodalom órán Lackfi János látogatott hozzánk:  50.000,-

A kifizetett összegeket összeadva, azt gondolom, hogy példaértékű támogatást adtunk iskolánknak, tanítványainknak. Köszönjük a Szülői támogatást!

Van feladatunk bőven, de azt gondolom, hogy így tudunk aktív részesei lenni az iskolai munkának. Remélem, hogy az anyagi segítségeink, tevékenységeink az iskola programját színesítik és tanítványainknak is pozitív példával tudunk szolgálni.

Sopron, 2019.02.03.

 

 

 

Móritz Adrienn

    DÖK- vezető pedagógus

 

Adományok 1%

További információk

Hírek szülőknek

Beiskolázási információk

 

 

Iskolahívogató kisfilm

Iskolai szociális segítő


Segítsen adója 1%-ával

Utalásos étkezés fizetés

Bankkártyás étkezés befizetés


HUNYADI BARANGOLÓK CSAPATA

 

Szeretettel várunk Barátaiddal együtt az új tanévben is!

Hírek diákoknak

Szövegszerk gyakorló

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Tanév végéig rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében.

Sajnos nem áll módunkban tovább tárolni.

Kérjük, akinek elveszett ruhája, cipője, stb. a tanév során, legyen kedves átnézni a gyűjtőt július 15-ig.

A határidő után itt maradó holmikat ruhaadományként elszállítjuk.

A kép csak illusztráció!