Hunyadi_fej_03
óvoda
„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1Kor 16,14)

Napi ige

Jézus mondja: Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, az megtartatik, bejár és kijár, és legelõre talál. (Jn 10,9)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Katica csoport
Cikk dátuma: 2014.08.17 13:15


Óvodapedagógusok:

Horváth Judit és Horváth Rita Zsófia


Dajka:

Gürtetné Mészáros Ildikó

 

 

Katica csoport bemutatkozás

A Katica csoport óvodapedagógusai: Horváth Judit és Horváth Rita Zsófia; munkarendünk kétheti váltásban történik. A gyermekeket óvodánk emeletén nagy, barátságos otthonosságot sugárzó csoportszobában várjuk.

Derűs, szeretetteljes légkörben biztosítjuk az óvodáskorú gyermekek számára a legfontosabb és legfejlesztőbb tevékenységet: a szabad játékot. Számunkra itt a Katica csoportban a legfontosabb, hogy a gyermekek szívesen jöjjenek óvodába, jól érezzék magukat a társaik között, továbbá olyan játékokat játszhassanak, melyek gazdagítják személyiségüket és az összetartozás élményét adják. Olyan szokás- és szabályrendszert alakítunk ki velük, melyben biztonsággal tudnak mozogni, egymással együttműködni, a társas élethez alkalmazkodni és napról-napra egyre ügyesebbé, önállóbbá válni. A Katica csoport jelmondata: „Egy csapat, egy cél”, mely számunkra azt jelenti, minden kis Katica fontos és nélkülözhetetlen.

Nagy hangsúlyt fektetünk a tevékenységbe ágyazott tanulásra, a gyermekek számára természetes érdeklődésüket fenntartva igyekszünk játékosan átadni azt a szerteágazó tudást, mellyel megalapozzuk az életben kulcsfontosságú alapismereteket. Minden napunkban szerepet kapnak irányított tevékenységek: mese, mondóka, ének, énekes játék, gyermektánc, kézműves foglalkozások, testnevelés, a külső világ tevékeny megismerése ezen belül is a matematikai tapasztalatszerzések, valamint a hitbéli nevelés.

Fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, melyből csak néhányat említve: a friss levegőn való játék, a sport és a nyers zöldségek-gyümölcsök napi szinten történő fogyasztása is kulcsfontosságú. Heti egy sétanapunkon kívül udvarunkat minden nap meglátogatjuk, itt változatos mozgáslehetőségeket biztosítunk a friss levegőn történő szabad játékra. Óvodánk jól felszerelt tornatermét heti szinten igénybe vesszük a gyermekek óriási örömére. A csoportszobában is bármikor lehetőség van a szabad játék közben mini trambulint használni, vagy a csepphintánkba beülni egy kis megnyugvásra. Csoportunk híve a sportos életnek, minden nagycsoportosunkat szeretettel bátorítunk a délelőtti óvodai foglalkozásokon való részvételre (foci, úszás, kosár) és minden évben a mi csoportunk képviseli legnagyobb számban az óvodánkat a városi ovi olimpián.

Az év során több alkalmat is biztosítunk a családoknak a közös időtöltésre, ismerkedésre. A hitbéli nevelés mellett nagyon fontos számunkra, hogy a gyermekek és a családok az evangélikus közösségen belül a Katica csoport közösségét is valóban megéljék. Ennek támogatására szervezünk minden évben családos farsangot, anyák napját, évzárót és egyéb kirándulásokat, sütögetéseket.

Adományok 1%

További információk

Talált tárgyak

Egyetlen elveszett tárgy sincs.

Pályázatok