Hunyadi_fej_03
óvoda
„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1Kor 16,14)

Napi ige

Ha tehát feltámadtatok Krisztussal, azokat keressétek, amik odafent vannak, ahol Krisztus van, aki Isten jobbján ül. (Kol 3,1)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Méhecske csoport
Cikk dátuma: 2014.08.17 13:07


Óvodapedagógusok:

Pete Tamásné (Kriszta néni) és Tama Katalin

Dajka:

Kovács Tiborné (Reni néni)

 

A Méhecske csoport bemutatkozása

Legfontosabb feladatunknak tartjuk, hogy nyugodt, szeretetteljes, derűs légkört biztosítsunk a ránk bízott gyermekek számára. Igyekszünk a gyermekek felé olyan értékeket közvetíteni, mint az együttérzés, figyelmesség, segítőkészség.

Csoportszobánk tágas, világos, mosdónk közvetlenül kapcsolódik a csoportszobához, így könnyen megközelíthető. Teraszajtónk az óvoda udvarára nyílik. Jó idő esetén sok időt töltünk a szabadban, ezzel is biztosítva a gyermekek természetes mozgásigényének kielégítését.

Heti egy sétanapunkon nagyokat kirándulunk, felfedezzük a környező játszótereket, valamint Sopron épített és természetes környezetét.

Nevelőmunkánk minden területén hangsúlyos szerepet kap a keresztény életre nevelés, ebben óvodalelkészünk rendszeres látogatásai is segítenek minket. Arra törekszünk, hogy a gyermekek a szeretet által tanuljanak meg adni és kapni.

A gyermekek szabad játékához időt, helyet és változatos eszközöket biztosítunk minden korosztálynak.

Kodály Zoltánnal együtt valljuk, hogy „a gyermek ösztönszerű, természetes nyelve a dal, s minél fiatalabb, annál inkább kívánja mellé a mozgást”, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy a méhecskések sok és változatos gyermekdallal, népi játékkal ismerkedhessenek meg.

Szívesen és sokat mesélünk a gyermekeknek. Meseanyagunk legnagyobb részét a magyar népmesék köréből választjuk, melyek megnyugtatják a gyermekeket, fejlesztik belső képi világukat, fantáziájukat.

Mélyen egyetértünk Winkler Márta gondolatával, mely szerint „a gyerekek között élő embernek nagyon kell tudnia, mi a fészek, mert ahol gyerek van, ott fészket kell képezni”. Szeretnénk elérni, hogy az általunk nevelt gyermekek egy óvó, védő fészekben érezzék magukat, amely ugyanakkor arra is ösztönzi őket, hogy szárnyaikat próbálgassák, minél előbbre és magasabbra jussanak, egyre többet lássanak.

Adományok 1%

További információk

Talált tárgyak

Egyetlen elveszett tárgy sincs.

Pályázatok