Hunyadi_fej_03
iskola
„Törekedj békességre, és kövesd azt!” (Zsolt 34, 15b)

Napi ige

Elhalmoz téged javaival Istened, az Úr kezed minden munkájában. (5Móz 30,9)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Tanulmányi kirándulás
Cikk dátuma: 2015.03.26 08:36

Galéria Dokumentumok

         1.nap:

Indulás a kora reggeli órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel, Chiemsee-hez. Prien-Stock kikötőből hajókirándulás keretében látogatást teszünk a Herreninsel-re (az Urak szigetére), ahol II.Lajos, a hóbortos bajor király a Versailles-i kastély hasonmásaként építtette a fényűző Herrenchiemsee-i kastélyt. Majd indulás az ausztriai Kufsteinbe. Ott látogatást teszünk a nekünk, magyaroknak is oly tragikus Várban (A várbörtönben félórás magyar nyelvű film mutatja be a vár történetét, az itt raboskodó magyarokat. Többek között Wesselényi Miklós, Batsányi János, Kazinczy Ferenc, Teleki Blanka, Leövey Klára volt a börtön foglya). Az egykori börtön celláin kívül a vár látványossága egy érdekes néprajzi múzeum is. Esti órákban a szállás elfoglalása, vacsora (3 éj).

2. nap:

Reggeli, majd egész napos kirándulás a bajor Alpokba, II. Lajos bajor király által építtetett alpesi kastélyok megtekintése. Első megállónk II. Lajos egyetlen befejezett kastélya, a versailles-i Kis Trianon palota mintájára épített neorokokó Linderhof-i kastély, majd továbbutazás Neuschwanstein kastélyához. A kastélyok kastélyának nevezett csupa torony és bástya épületegyüttes egy magányos szirtfokon áll. Útközben megállunk a ZUGSPITZ-nél és haza fel Garmisch-Partenkirchen megtekintése autóbusszal. Vacsora.

3. nap:

Reggeli után utazás az Inn völgyébe, látogatás Schwaz egykori ezüstbányájába, a különleges Földalatti Bányamúzeum megtekintése. Ez a bánya 500 évvel ezelőtt Európa legjelentősebb ezüstbányája volt .  A nap folytatásaként  a meghökkentően érdekes Swarovski kristályvilág megtekintése. Délután kirándulás a Hafelekar-ra. Egész Európában egyedülálló, hogy a városközpontból induló felvonóval, 2 átszállással mindössze  25 perc alatt lehet feljutni 2300 méterre. Este séta Insbruckban. Vacsora.

4. nap:

Reggeli után indulás Magyarországra, hazafelé megtekintjük Salzburg városát helyi idegenvezetéssel.

Érkezés az esti órákban Sopronba.

Az utazás részvételi díja:     95 euró (3 éj szállodában, FP étkezés) + 35.000,- mely ár tartalmazza az autóbuszt, autópályadíjakat, idegenvezetést, teljeskörű biztosítást.

Belépők várható költsége:   50 euró (Felvonók, ezüst bánya, Kufstein, Kastélyok –múzeumok, hajó költség, helyi  idegenvezetés)

 

Részvételi díj befizetése:  50 euró – val történő jelentkezés február 27-ig, a maradék költség befizetése március 20-ig.

JELETKEZNI LEHET: Dergezné Élő Rózsá és Móritz Adrienn tanárnőknél

Tanulmányi kirándulás

Képek száma: 1

Diavetítés
Tirol - bajor.jpg Tirol - bajor

Méret: 182.86Kb

Tanulmányi kirándulás

Dokumentumok száma: 1


TIROL - Bajor körút 2015

Méret: 367.45Kb

Hírek szülőknek

         __________


Segítsen adója 1%-ával

           __________

Utalásos étkezés fizetés

Bankkártyás étkezés befizetés

-------------------

HUNYADI BARANGOLÓK CSAPATA

Szeretettel várunk Barátaiddal együtt az új tanévben is!

Hírek diákoknak

karakterek.docx

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében. Nem áll módunkban tovább tárolni. A hónap végéig kérjük, hogy aki elvesztett ruháját, cipőjét keresi, az nézze át halmazt! Hó végén ruhaadományként elszállítjuk a megmaradt dolgokat. A kép csak illusztráció, jóval több ruha, cipő található a gyűjtőben!