Hunyadi_fej_03
óvoda
„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1Kor 16,14)

Napi ige

"Mert nem tehetjük, hogy ne mondjuk el azt, amit láttunk és hallottunk." (ApCsel 4,20)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Katica csoport
Cikk dátuma: 2014.08.17 13:15


Óvodapedagógusok:

Horváth Judit és Horváth Rita Zsófia


Dajka:

Gürtetné Mészáros Ildikó

 

 

Katica csoport bemutatkozás

A Katica csoport óvodapedagógusai: Horváth Judit és Horváth Rita Zsófia; munkarendünk kétheti váltásban történik. A gyermekeket óvodánk emeletén nagy, barátságos otthonosságot sugárzó csoportszobában várjuk.

Derűs, szeretetteljes légkörben biztosítjuk az óvodáskorú gyermekek számára a legfontosabb és legfejlesztőbb tevékenységet: a szabad játékot. Számunkra itt a Katica csoportban a legfontosabb, hogy a gyermekek szívesen jöjjenek óvodába, jól érezzék magukat a társaik között, továbbá olyan játékokat játszhassanak, melyek gazdagítják személyiségüket és az összetartozás élményét adják. Olyan szokás- és szabályrendszert alakítunk ki velük, melyben biztonsággal tudnak mozogni, egymással együttműködni, a társas élethez alkalmazkodni és napról-napra egyre ügyesebbé, önállóbbá válni. A Katica csoport jelmondata: „Egy csapat, egy cél”, mely számunkra azt jelenti, minden kis Katica fontos és nélkülözhetetlen.

Nagy hangsúlyt fektetünk a tevékenységbe ágyazott tanulásra, a gyermekek számára természetes érdeklődésüket fenntartva igyekszünk játékosan átadni azt a szerteágazó tudást, mellyel megalapozzuk az életben kulcsfontosságú alapismereteket. Minden napunkban szerepet kapnak irányított tevékenységek: mese, mondóka, ének, énekes játék, gyermektánc, kézműves foglalkozások, testnevelés, a külső világ tevékeny megismerése ezen belül is a matematikai tapasztalatszerzések, valamint a hitbéli nevelés.

Fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, melyből csak néhányat említve: a friss levegőn való játék, a sport és a nyers zöldségek-gyümölcsök napi szinten történő fogyasztása is kulcsfontosságú. Heti egy sétanapunkon kívül udvarunkat minden nap meglátogatjuk, itt változatos mozgáslehetőségeket biztosítunk a friss levegőn történő szabad játékra. Óvodánk jól felszerelt tornatermét heti szinten igénybe vesszük a gyermekek óriási örömére. A csoportszobában is bármikor lehetőség van a szabad játék közben mini trambulint használni, vagy a csepphintánkba beülni egy kis megnyugvásra. Csoportunk híve a sportos életnek, minden nagycsoportosunkat szeretettel bátorítunk a délelőtti óvodai foglalkozásokon való részvételre (foci, úszás, kosár) és minden évben a mi csoportunk képviseli legnagyobb számban az óvodánkat a városi ovi olimpián.

Az év során több alkalmat is biztosítunk a családoknak a közös időtöltésre, ismerkedésre. A hitbéli nevelés mellett nagyon fontos számunkra, hogy a gyermekek és a családok az evangélikus közösségen belül a Katica csoport közösségét is valóban megéljék. Ennek támogatására szervezünk minden évben családos farsangot, anyák napját, évzárót és egyéb kirándulásokat, sütögetéseket.

Adományok 1%

További információk

Talált tárgyak

Egyetlen elveszett tárgy sincs.

Pályázatok