Hunyadi_fej_03
iskola
"Jézus Krisztus mondja: Legyetek irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas!" (Lk 6,36)

Napi ige

[Mózes] így szólt hozzájuk: Szívleljétek meg mindazokat az igéket, amelyekkel ma intelek titeket... Mert nem üres beszéd ez a számotokra, hanem ez jelenti számotokra az életet. (5Móz 32,46-47a)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Menü
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Beszámoló DÖK 2013/14 I. félév
Cikk dátuma: 2014.08.28 21:14


A Diákönkormányzat beszámolója a 2013/2014. tanév első félévének munkájáról

A Diákönkormányzat ebben a tanévben ill. az elmúlt félévben is igyekezett hasznosan részt venni az iskolai munkában, kérés esetén támogatni az iskola projektjeit, saját szervezésű programokat lebonyolítani és maradandó dologra beruházni.

Az ősz folyamán, szeptember végén sikeresen megszerveztük az őszi papírgyűjtésünket. A gyerekek nagy lelkesedéssel segítettek és örömünkre egyre több szülő és kolléga is kivette részét a konténer melletti munkában. A közös gyűjtés eredményeképpen több, mint 400.000 Ft bevételre tettünk szert, amit a Soproni STKH – akivel a gyűjtésre szerződést kötöttünk – kivételesen rövid időn belül ki is fizette a leadott papír mennyiség után. Az osztályonként ill. személyenkénti versenyt is hirdettünk, igyekeztünk a jutalmazásnál édességcsomagokat vásárolni amiből az egész osztály részesülhetett, a személyenkénti ajándékoknál Hunyadis emlékeket ill. csokoládét vásároltunk.

Ebben a félévben is folytatta a Diákönkormányzat a támogató tevékenységét is. Célunk az, hogy az oktatási munkához is hozzájáruljunk, így a projektnapok szervezéséhez, amennyiben kérvénnyel fordulnak hozzánk, természetesen adunk támogatást.

- Támogattuk a napközi Állatok világnapja projektet

- Alsós projektnap keretén belül a 4. évfolyam belépőjegyét vásároltuk meg

- Az adventi időszakban támogatást adtunk a hajnali szentmise utáni reggelire

- Az alsós, napközis - és a felsős munkaközösség kérésének eleget téve, az elmúlt évekhez hasonlóan, támogattuk az iskolai Mikulás rendezvényt. Az alsósoknak tanulónként 220,--ot fizettünk ki, így hozzájárulva a könyvvásárláshoz. A felsős gyerekeknek ajándékot vásároltunk 250,-/fő értékben. A napközit ill. annak csoportját mézeskalácssütéshez szükséges alapanyagok finanszírozásával támogattuk.

- A felső korcsolyázásnál a pályabérleti díjat fizettük ki 48.000,- Ft-ot.

A Diákönkormányzat hagyományteremtő szándékkal adománygyűjtő akcióba kezdett a múlt évben december hónapban.

Örömmel írhatom, hogy nagy sikerrel és eredménnyel zárult az "Aranymasni adománygyűjtő akció" az elmúlt tanévben nem voltunk ennyire sikeres, ezért az idén kicsit félve vágtunk bele újra. Viszont most már írhatom, hogy nem bántunk meg. Kadlecsik Zoltán iskolalelkész kezdeményezésével a börtönben élők családtagjait támogattuk adományokkal. A kezdeményezéshez kapcsolódva a tantestületből páran látogatást tettünk a sopronkőhidai börtönben is, ahol Zoltán áhítatot tartott, iskolánk tanárai énekeltek, volt diákjaink pedig történettel emlékeztek/készültek a karácsonyi ünnepekre az elítéltek egy csoportjával együtt.

A karácsony közeledtével iskolánkba járó hátrányos helyzetű, családi körülményeik miatt rászoruló tanulóinkat is támogattuk karácsonyi ajándékcsomaggal (8 diákot 4000,- Ft/fő értékben), remélve, hogy ezzel is megkönnyítjük a családok karácsonyi költekezését.

Programokat is igyekszünk szervezni tanítványainknak.

- Barkácsdélutánt tartottunk karácsony előtt, amin ebben a tanévben az eddig évekhez képest a felső tagozatból sok kisdiák vett részt, több tanár kolléga és szülők is segítettek, aminek külön örültünk és köszönöm. Vendégünk volt a Lippai iskola egyik diákja is. 8 munkacsoport volt, a gyerekek, amit készítettek, azt hazavihették. Minden alapanyagot a Diákönkormányzat vásárolt meg.

Ebben a félévben komoly beruházásunk nem volt. A napközi kérte a diákönkormányzat támogatását a mesefolyosó kialakításához.

A TÁMOP projekteknek köszönhetően rengeteg program volt az első félévben, ami színesítette tanítványaink minden napját, talán így a DÖK inkább támogatóként vett részt a munkában.

Van feladatunk bőven, de azt gondolom, hogy így tudunk aktív részesei lenni az iskolai munkának. Remélem, hogy az anyagi segítségeink, tevékenységeink az iskola programját színesítik és tanítványainknak is pozitív példával tudunk szolgálni.

Móritz Adrienn

DÖK- vezető pedagógus 

Hírek szülőknek

---------------------------

Hunyadis maszk

---------------------------

Covid-19 aktuális intézkedési terv

 

-----------------------------Iskolai szociális segítő

 

__________


Segítsen adója 1%-ával

           __________

Utalásos étkezés fizetés

Bankkártyás étkezés befizetés

-------------------

HUNYADI BARANGOLÓK CSAPATA

Szeretettel várunk Barátaiddal együtt az új tanévben is!

Hírek diákoknak

karakterek.docx

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében. Nem áll módunkban tovább tárolni. A hónap végéig kérjük, hogy aki elvesztett ruháját, cipőjét keresi, az nézze át halmazt! Hó végén ruhaadományként elszállítjuk a megmaradt dolgokat. A kép csak illusztráció, jóval több ruha, cipő található a gyűjtőben!