Hunyadi_fej_03
iskola
„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1Kor 16,14)

Napi ige

"Örvendeznek általad, akik szeretik nevedet." (Zsolt 5,12)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Menü
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Beszámoló DÖK 2013/14 I. félév
Cikk dátuma: 2014.08.28 21:14


A Diákönkormányzat beszámolója a 2013/2014. tanév első félévének munkájáról

A Diákönkormányzat ebben a tanévben ill. az elmúlt félévben is igyekezett hasznosan részt venni az iskolai munkában, kérés esetén támogatni az iskola projektjeit, saját szervezésű programokat lebonyolítani és maradandó dologra beruházni.

Az ősz folyamán, szeptember végén sikeresen megszerveztük az őszi papírgyűjtésünket. A gyerekek nagy lelkesedéssel segítettek és örömünkre egyre több szülő és kolléga is kivette részét a konténer melletti munkában. A közös gyűjtés eredményeképpen több, mint 400.000 Ft bevételre tettünk szert, amit a Soproni STKH – akivel a gyűjtésre szerződést kötöttünk – kivételesen rövid időn belül ki is fizette a leadott papír mennyiség után. Az osztályonként ill. személyenkénti versenyt is hirdettünk, igyekeztünk a jutalmazásnál édességcsomagokat vásárolni amiből az egész osztály részesülhetett, a személyenkénti ajándékoknál Hunyadis emlékeket ill. csokoládét vásároltunk.

Ebben a félévben is folytatta a Diákönkormányzat a támogató tevékenységét is. Célunk az, hogy az oktatási munkához is hozzájáruljunk, így a projektnapok szervezéséhez, amennyiben kérvénnyel fordulnak hozzánk, természetesen adunk támogatást.

- Támogattuk a napközi Állatok világnapja projektet

- Alsós projektnap keretén belül a 4. évfolyam belépőjegyét vásároltuk meg

- Az adventi időszakban támogatást adtunk a hajnali szentmise utáni reggelire

- Az alsós, napközis - és a felsős munkaközösség kérésének eleget téve, az elmúlt évekhez hasonlóan, támogattuk az iskolai Mikulás rendezvényt. Az alsósoknak tanulónként 220,--ot fizettünk ki, így hozzájárulva a könyvvásárláshoz. A felsős gyerekeknek ajándékot vásároltunk 250,-/fő értékben. A napközit ill. annak csoportját mézeskalácssütéshez szükséges alapanyagok finanszírozásával támogattuk.

- A felső korcsolyázásnál a pályabérleti díjat fizettük ki 48.000,- Ft-ot.

A Diákönkormányzat hagyományteremtő szándékkal adománygyűjtő akcióba kezdett a múlt évben december hónapban.

Örömmel írhatom, hogy nagy sikerrel és eredménnyel zárult az "Aranymasni adománygyűjtő akció" az elmúlt tanévben nem voltunk ennyire sikeres, ezért az idén kicsit félve vágtunk bele újra. Viszont most már írhatom, hogy nem bántunk meg. Kadlecsik Zoltán iskolalelkész kezdeményezésével a börtönben élők családtagjait támogattuk adományokkal. A kezdeményezéshez kapcsolódva a tantestületből páran látogatást tettünk a sopronkőhidai börtönben is, ahol Zoltán áhítatot tartott, iskolánk tanárai énekeltek, volt diákjaink pedig történettel emlékeztek/készültek a karácsonyi ünnepekre az elítéltek egy csoportjával együtt.

A karácsony közeledtével iskolánkba járó hátrányos helyzetű, családi körülményeik miatt rászoruló tanulóinkat is támogattuk karácsonyi ajándékcsomaggal (8 diákot 4000,- Ft/fő értékben), remélve, hogy ezzel is megkönnyítjük a családok karácsonyi költekezését.

Programokat is igyekszünk szervezni tanítványainknak.

- Barkácsdélutánt tartottunk karácsony előtt, amin ebben a tanévben az eddig évekhez képest a felső tagozatból sok kisdiák vett részt, több tanár kolléga és szülők is segítettek, aminek külön örültünk és köszönöm. Vendégünk volt a Lippai iskola egyik diákja is. 8 munkacsoport volt, a gyerekek, amit készítettek, azt hazavihették. Minden alapanyagot a Diákönkormányzat vásárolt meg.

Ebben a félévben komoly beruházásunk nem volt. A napközi kérte a diákönkormányzat támogatását a mesefolyosó kialakításához.

A TÁMOP projekteknek köszönhetően rengeteg program volt az első félévben, ami színesítette tanítványaink minden napját, talán így a DÖK inkább támogatóként vett részt a munkában.

Van feladatunk bőven, de azt gondolom, hogy így tudunk aktív részesei lenni az iskolai munkának. Remélem, hogy az anyagi segítségeink, tevékenységeink az iskola programját színesítik és tanítványainknak is pozitív példával tudunk szolgálni.

Móritz Adrienn

DÖK- vezető pedagógus 

Adományok 1%

További információk

Hírek szülőknek

ISKOLAI BEIRATKOZÁS

AMI JELENTKEZÉS

 

Iskolahívogató kisfilm

Iskolai szociális segítő


Segítsen adója 1%-ával

Utalásos étkezés fizetés

Bankkártyás étkezés befizetés


HUNYADI BARANGOLÓK CSAPATA

 

Szeretettel várunk Barátaiddal együtt az új tanévben is!

Hírek diákoknak

Szövegszerk gyakorló

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Tanév végéig rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében.

Sajnos nem áll módunkban tovább tárolni.

Kérjük, akinek elveszett ruhája, cipője, stb. a tanév során, legyen kedves átnézni a gyűjtőt július 15-ig.

A határidő után itt maradó holmikat ruhaadományként elszállítjuk.

A kép csak illusztráció!