Hunyadi_fej_03
iskola
„Törekedj békességre, és kövesd azt!” (Zsolt 34, 15b)

Napi ige

Válaszoljon beszédedre nyelvem, mert minden parancsolatod igaz. (Zsolt 119,172)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Mennybemeneteli istentisztelet
Cikk dátuma: 2016.05.05 09:28

Galéria

"14Végül a tizenegynek jelent meg, amikor egyszer asztalnál ültek. Szemükre vetette hitetlenségüket és keményszívűségüket, hogy nem hittek azoknak, akik feltámadása után látták.

Az apostolok küldetése.

15Aztán így szólt hozzájuk: „Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. 16Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. 17Akik hisznek, azokat ezek a jelek fogják kísérni: Nevemben ördögöt űznek, új nyelveken beszélnek, 18kígyókat vehetnek kezükbe, és ha valami mérget isznak, nem árt nekik, ha pedig betegekre teszik a kezüket, azok meggyógyulnak.”

A mennybemenetel.

19Az Úr Jézus, miután szólt hozzájuk, fölment a mennybe, elfoglalta helyét az Isten jobbján, 20ők meg elmentek, s mindenütt hirdették az evangéliumot. Az Úr velük volt munkájukban, és tanításukat csodákkal kísérte és igazolta"

 

Mit hagyott itt Jézus, mikor felment az Atyához? Nem üres kézzel távozott, ha szabad ezt mondanom. Három üzenetet hagyott itt nekünk. Először a hitre irányítja a tanítványok figyelmét! Nem azt emeli ki, hogy Péter vagy más apostol mit tett, hanem azt kérdezi Tőlük, hogy hol a hitük? Hol a bizalom? És szerintem ez fontos. Mert bizalom nélkül nem lehet építeni semmit, de semmit. A második bátorítja Őket! Ha bíznak benne, akkor jelek fogják követni a munkájukat. Egész egyszerűen meglátszódik az életünkön, hogy kihez is tartozunk. És a harmadik üzenet számomra a mai napnak, hogy a tanítványok elmentek és tették a dolgukat! Nem más dolgát tették, nem más munkájába ütötték bele az orrukat, hanem a saját feladatukat végezték el. Nekünk is üzenet ez. Nem kell mindennek lenni. Nem kell a másik munkáját megtenni. Egyet kell tenni. A saját utunkat megtenni és a saját feladatunkat megtalálni és hallgatni a szívünkre.

Hírek szülőknek


Segítsen adója 1%-ával

           __________

Utalásos étkezés fizetés

Bankkártyás étkezés befizetés

-------------------

HUNYADI BARANGOLÓK CSAPATA

GYERE VELÜNK

BÉCS

december 18.

       Kattints a részletekért!

MÉG VAN NÉHÁNY HELY ...

Szeretettel várunk Barátaiddal együtt!

Hírek diákoknak
Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében. Nem áll módunkban tovább tárolni. A hónap végéig kérjük, hogy aki elvesztett ruháját, cipőjét keresi, az nézze át halmazt! Hó végén ruhaadományként elszállítjuk a megmaradt dolgokat. A kép csak illusztráció, jóval több ruha, cipő található a gyűjtőben!