Hunyadi_fej_03
iskola
„Törekedj békességre, és kövesd azt!” (Zsolt 34, 15b)

Napi ige

iskola főoldal
ovoda főoldal
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Gondolatok márciusra
Cikk dátuma: 2016.03.16 10:23

Galéria

„Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön.” (Ézs 55 10-11a)

A kocka el van vetve. Ami történt, megtörtént. Sokszor ezt negatív értelemben használjuk. Nem lehet mit tenni, bizonyos helyzetekkel. De most itt másról van szó. Az Isten szaváról, akaratáról. Nem lehet neki ellenállni. Az Isten szava így vagy úgy, de hat ránk. Felszólít, megszólít, bátorít. Mert az Isten szava eléri célját. Az Ő szeretete áramlik és jön felénk. Mint a hó vagy az eső…

„Ezért tehát a lankadt kezeket és a megroskadt térdeket erősítsétek meg, és egyenes ösvényen járjatok.” (Zsid 12 12-13)

Ez a mi elhívásunk. Bátorítás, támogatás. Az Isten ránk bízza ezt. Arra hív, hogy ha „csak” várunk a jóra, akkor bizony az messze van tőlünk. – Sokat kell még várni a békére? Kérdezte a tanítvány. Mire a mester. Ha várunk, akkor bizony sokat! – Nem érdemes várni, mert mi vagyunk azok, akik erősítik, támogathatják a másikat és közelebb hozhatjuk az Isten országát.

„Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen!” (Jn 3 16)

Nagypéntek. A halál és az élet egybeér. Valaminek vége van és valami egészen új kezdődik. Az Isten szeretete mutatkozik meg az emberi szenvedésen keresztül. Hogy bár ilyen istentelen ez az élet, mégis Krisztus tudja, átéli az emberi szenvedést. Átéli az Isten nélküliséget. Nagyon közel jön hozzánk. Előttünk, mögöttünk, mellettünk megy. Mert ilyen az Isten szeretete.

„Tarts életben bennünket és mi segítségül hívjuk nevedet.” (Zsolt 80, 19b)

Életben maradni! Nem csak egy betegség vagy baleset kapcsán fontos ez a hozzáállás. Azt gondolom, hogy talán lelkileg még fontosabb. Élő Lélekkel lenni. Kapcsolódva az Istenhez, magunkhoz és egymáshoz is. Hogy merjük élni az életünket. Hogy valódi élet legyen. Hogy ne csak vegetáljunk, hanem sugározzuk, vigyük tovább az Isten szeretetét. Húsvét hétfőn erre kérhetjük az Istent. Tarts meg bennünket az életben! Segíts nekünk ebben.

Gondolatok márciusra

Képek száma: 1

Diavetítés
Felhő.jpg Felhő

Méret: 91.88Kb

Hírek szülőknek


Segítsen adója 1%-ával

           __________

Utalásos étkezés fizetés

____________

HUNYADI BARANGOLÓK CSAPATA SZÉP NYARAT KÍVÁN és szeptembertől újra vár Benneteket!

KÖVESD TÁBORUNKAT!

Hírek diákoknak

HUNYADI BARANGOLÓK NYÁRI TÁBORA

_______________

LOGISCOOL

_______________

HITTANTÁBOR
_______________

NYÁRI  KOSÁRTÁBOR
_______________

NYÁRI  FOCITÁBOR

_______________

NYÁRI TENISZTÁBOR

_______________

JÁTÉKTÁBOR

_______________

 

ZENETÁBOR

 

Keresés feladat

 

 

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében. Nem áll módunkban tovább tárolni. A hónap végéig kérjük, hogy aki elvesztett ruháját, cipőjét keresi, az nézze át halmazt! Hó végén ruhaadományként elszállítjuk a megmaradt dolgokat. A kép csak illusztráció, jóval több ruha, cipő található a gyűjtőben!