Hunyadi_fej_03
iskola
„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1Kor 16,14)

Napi ige

Urunk, Istenünk, benned reménykedünk. (Jer 14,22)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Menü
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Kottingbrunnból Traiskirchenbe
Cikk dátuma: 2015.09.03 12:08


Testvériskolai kapcsolatok alsó-Ausztriában

(Kottingbrunn / Traiskirchen)

Hunyadi Anna magyar származású ausztriai tanítónő 2011 tavaszán kereste fel Tremmer Bernadett igazgatóhelyettes asszonyt testvériskolai kapcsolat felvételének szándékával. Az ausztriai pedagógus választása a névazonosság miatt esett iskolánkra. 2011 júniusában Hunyadi Anna ellátogatott hozzánk egy 10 fős gyermekcsoporttal. Vendégeink az alsó–ausztriai Kottingbrunn településről érkeztek, ahol akkor Hunyadi Anna tanított. (Az osztrák gyerekek heti egy órában ismerkedtek a magyar nyelvvel.) Az első rövid, de sikeres találkozást további kölcsönös látogatások követték.

A 2011/12 –es tanévtől 3 tanéven keresztül tartottuk a kapcsolatot a kottingbrunni általános iskolával. Az ausztriai testvérintézményben tett látogatásaink alkalmával hunyadis tanulóinknak lehetőségük volt különböző órákat látogatni és tartalmas kulturális programokon részt venni.

Kottingbrunni barátaink természetesen minden tanévben viszonozták látogatásainkat. Ezeken a napokon iskolánk pedagógusai és diákjai gondoskodtak tartalmas programokról (színjátszás, „Ollóvágta” Lengyák Istvánnal –a magyar kultúra lovagjával–, látogatás a NYME erdőmérnöki karán, sportversenyek Stánicz Ferenc igazgatóhelyettes úrral, ebéd a patinás Deák étteremben).

A látogatások között a két iskola tanulói leveleztek egymással, ami még szorosabbra fűzte a két iskola közötti kapcsolatot. 

Hunyadi Anna 2014 szeptemberétől az idén 111 éves traiskircheni általános iskola pedagógusa lett, ezért a kottingbrunni testvérkapcsolatunk ezzel az intézménnyel folytatódott.

A kapcsolat a traiskircheni barátaink soproni látogatásával kezdődött. 2015 június 2 –án az iskolai közös programok után osztrák vendégeink a városnéző kisvonat segítségével ismerkedtek meg Sopronnal Juhászné Molnár Zita vezetésével.

A Jóisten csodálatos idővel ajándékozott meg minket, ami tovább növelte örömünket egymás társaságában. Erről a sikeres napról tanúskodnak az alábbi fényképek is. Idén novemberben a Hunyadi viszonozza a traiskircheni igazgatónő, tanítói és tanulói júniusi látogatását.

Adományok 1%

További információk

Hírek szülőknek

Beiskolázási információk

 

 

Iskolahívogató kisfilm

Iskolai szociális segítő


Segítsen adója 1%-ával

Utalásos étkezés fizetés

Bankkártyás étkezés befizetés


HUNYADI BARANGOLÓK CSAPATA

 

Szeretettel várunk Barátaiddal együtt az új tanévben is!

Hírek diákoknak

Szövegszerk gyakorló

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Tanév végéig rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében.

Sajnos nem áll módunkban tovább tárolni.

Kérjük, akinek elveszett ruhája, cipője, stb. a tanév során, legyen kedves átnézni a gyűjtőt július 15-ig.

A határidő után itt maradó holmikat ruhaadományként elszállítjuk.

A kép csak illusztráció!