Hunyadi_fej_03
iskola
„Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek.” (Ez 36,26a)

Napi ige

iskola főoldal
ovoda főoldal
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Kottingbrunnból Traiskirchenbe
Cikk dátuma: 2015.09.03 12:08


Testvériskolai kapcsolatok alsó-Ausztriában

(Kottingbrunn / Traiskirchen)

Hunyadi Anna magyar származású ausztriai tanítónő 2011 tavaszán kereste fel Tremmer Bernadett igazgatóhelyettes asszonyt testvériskolai kapcsolat felvételének szándékával. Az ausztriai pedagógus választása a névazonosság miatt esett iskolánkra. 2011 júniusában Hunyadi Anna ellátogatott hozzánk egy 10 fős gyermekcsoporttal. Vendégeink az alsó–ausztriai Kottingbrunn településről érkeztek, ahol akkor Hunyadi Anna tanított. (Az osztrák gyerekek heti egy órában ismerkedtek a magyar nyelvvel.) Az első rövid, de sikeres találkozást további kölcsönös látogatások követték.

A 2011/12 –es tanévtől 3 tanéven keresztül tartottuk a kapcsolatot a kottingbrunni általános iskolával. Az ausztriai testvérintézményben tett látogatásaink alkalmával hunyadis tanulóinknak lehetőségük volt különböző órákat látogatni és tartalmas kulturális programokon részt venni.

Kottingbrunni barátaink természetesen minden tanévben viszonozták látogatásainkat. Ezeken a napokon iskolánk pedagógusai és diákjai gondoskodtak tartalmas programokról (színjátszás, „Ollóvágta” Lengyák Istvánnal –a magyar kultúra lovagjával–, látogatás a NYME erdőmérnöki karán, sportversenyek Stánicz Ferenc igazgatóhelyettes úrral, ebéd a patinás Deák étteremben).

A látogatások között a két iskola tanulói leveleztek egymással, ami még szorosabbra fűzte a két iskola közötti kapcsolatot. 

Hunyadi Anna 2014 szeptemberétől az idén 111 éves traiskircheni általános iskola pedagógusa lett, ezért a kottingbrunni testvérkapcsolatunk ezzel az intézménnyel folytatódott.

A kapcsolat a traiskircheni barátaink soproni látogatásával kezdődött. 2015 június 2 –án az iskolai közös programok után osztrák vendégeink a városnéző kisvonat segítségével ismerkedtek meg Sopronnal Juhászné Molnár Zita vezetésével.

A Jóisten csodálatos idővel ajándékozott meg minket, ami tovább növelte örömünket egymás társaságában. Erről a sikeres napról tanúskodnak az alábbi fényképek is. Idén novemberben a Hunyadi viszonozza a traiskircheni igazgatónő, tanítói és tanulói júniusi látogatását.

Hírek szülőknek

 

 Játszótér Építés

________

NYÁRI  KOSÁRTÁBOR
_______________

NYÁRI  FOCITÁBOR

_______________

NYÁRI TENISZTÁBOR

______

Látványtervek

A RÉGI BEJÁRAT

ÉPÍTKEZÜNK

ÉPÍTKEZÜNK 2.

ÉPÍTKEZÜNK 3.

ÉPÍTKEZÜNK 4.

_______________

TANÉVZÁRÓ BARANGOLÁS...

GYERE VELÜNK - LE NE MARADJ!!!

A Hunyadi Barangolók útja

-------

FIGYELEM!

Az iskola épületébe behozni TILOS*! 

ROLLER

GÖRDESZKA 

GÖRKORCSOLYA

KUTYA

* a szabály megsértése bünetést von maga után!

--------

Hírek diákoknak

AUGUSZTUSI HITTANTÁBOR
_______________

NYÁRI  KOSÁRTÁBOR
_______________

NYÁRI  FOCITÁBOR

_______________

NYÁRI TENISZTÁBOR

_______________

JÁTÉKTÁBOR

_______________

HITTANTÁBOR

_______________

LOGISCOOL

 

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében. Nem áll módunkban tovább tárolni. A hónap végéig kérjük, hogy aki elvesztett ruháját, cipőjét keresi, az nézze át halmazt! Hó végén ruhaadományként elszállítjuk a megmaradt dolgokat. A kép csak illusztráció, jóval több ruha, cipő található a gyűjtőben!