Hunyadi_fej_03
iskola
„Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek.” (Ez 36,26a)

Napi ige

Fogta tehát az Úristen az embert, és elhelyezte az Éden kertjében, hogy művelje és őrizze azt. (1Móz 2,15)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Intézményünk története
Cikk dátuma: 2014.07.30 01:00A Hunyadi mindössze 52 éves iskola, s evangélikus intézményként 12. éve működik.
Új, mégis régi, régi, mégis új… De nem nagyon régi…

Az evangélikus népoktatás története 1798-ra nyúlik vissza Sopronban. Ekkor kezdődött meg a tanítás a Templom utca 15. számú házban német és magyar nyelven.

Általános iskola a miénk. Tehát ez volt a kezdet, vagyis a népiskola utóda vagyunk. A Templom utcától távol, a Lövérekben, csodálatos természeti környezetben, tágas telken, a Hunyadi János utca 8-10. szám alatt van a mi intézményünk. Ezen a telken állt a Líceumi Diákotthon, ami 1944-ben bombatalálatot kapott. 1956-ig romos állapotban maradt az épület. 1956 szeptemberére helyreállították, s megnyitotta kapuját a Hunyadi János Utcai Általános Iskola. Az épületnek ez a része ma az iskola régi szárnya.

Az 1980-81-es tanévben bővült az épület. Elkészült 9 tanterem, a nagytornaterem, öltöző, orvosi szoba, ebédlő, melegítőkonyha épült. A kibővített iskola is gyakran biszonyult szűknek. A megnövekedett gyermeklétszám ( több mint 1000 tanuló) miatt még a pincében és a két épületszárnyat összekötő folyosókon is folyt a tanítás. Aztán csökkenni kezdett a létszám. Az 1995/96-os tanévet 365 tanuló fejezte be a Hunyadiban.

1996. szeptember 1-jén 353 tanulóval indult a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola. 52 első osztályos iratkozott be.Iskolánk a soproni gyülekezet hatáskörébe tartozik, az épület viszont az országos egyház tulajdona.

Mitől lesz ez az iskola evangélikus? Ez a kérdés foglalkoztatott 1996-ban iskolavezetést, tanítót, tanárt, szülőt egyaránt. Rajnai Károly igazgató úr így fogalmazta meg a választ: " Hitem szerint a nevelés alapjától: attól a szeretettől, amit az Úr Jézus tanított nekünk. Nagy feladatot vállaltunk! A XXI. század küszöbén hiszem, hogy múlhatatlanul szükséges az igazi értékekkel megismertetni tanulóinkat…"

 Az értékek, amiket közvetítünk, az örök emberi értékek, a múlt, a hagyományok tisztelete, a jelen értékeinek óvása, értékteremtés. Iskola értéket közvetíteni csak akkor tud, ha van kinek. Ezért közös örömünk, hogy tanulóink létszáma (annak ellenére, hogy a városban a gyermeklétszám csökken) folyamatosan nő. Az elmúlt tanévben az alapító okirat módosítását kellett kérnie az iskolának. /Az eredeti 500 fős engedély 550-re módosult./ Létszámunk ugyanis örvendetesen emelkedett. Ha az ez évi beiskolázás is sikeres lesz, a tanulók száma meghaladja az ötszázat. Igaz, hogy a gyermekek nagy része nem evangélikus, mégis jelentős ez a tény. A szülők jó iskolának tarják a Hunyadit, ha évről évre több gyermeket iratnak be hozzánk.

Hírek szülőknek

 Játszótér Építés

________

HUNYADI BARANGOLÓK NYÁRI EMLÉKEI.....

_______________

 BARANGOLÓK FIGYELEM!

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA 2018.09.28.

GYERE VELÜNK - LE NE MARADJ!!!

A Hunyadi Barangolók útja

-------

FIGYELEM!

Az iskola épületébe behozni TILOS*! 

ROLLER

GÖRDESZKA 

GÖRKORCSOLYA

KUTYA

* a szabály megsértése bünetést von maga után!

--------

Hírek diákoknak

AUGUSZTUSI HITTANTÁBOR
_______________

NYÁRI  KOSÁRTÁBOR
_______________

NYÁRI  FOCITÁBOR

_______________

NYÁRI TENISZTÁBOR

_______________

JÁTÉKTÁBOR

_______________

HITTANTÁBOR

_______________

LOGISCOOL

 

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében. Nem áll módunkban tovább tárolni. A hónap végéig kérjük, hogy aki elvesztett ruháját, cipőjét keresi, az nézze át halmazt! Hó végén ruhaadományként elszállítjuk a megmaradt dolgokat. A kép csak illusztráció, jóval több ruha, cipő található a gyűjtőben!