Hunyadi_fej_03
iskola
„Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek.” (Ez 36,26a)

Napi ige

iskola főoldal
ovoda főoldal
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Intézményünk története
Cikk dátuma: 2014.07.30 01:00A Hunyadi mindössze 52 éves iskola, s evangélikus intézményként 12. éve működik.
Új, mégis régi, régi, mégis új… De nem nagyon régi…

Az evangélikus népoktatás története 1798-ra nyúlik vissza Sopronban. Ekkor kezdődött meg a tanítás a Templom utca 15. számú házban német és magyar nyelven.

Általános iskola a miénk. Tehát ez volt a kezdet, vagyis a népiskola utóda vagyunk. A Templom utcától távol, a Lövérekben, csodálatos természeti környezetben, tágas telken, a Hunyadi János utca 8-10. szám alatt van a mi intézményünk. Ezen a telken állt a Líceumi Diákotthon, ami 1944-ben bombatalálatot kapott. 1956-ig romos állapotban maradt az épület. 1956 szeptemberére helyreállították, s megnyitotta kapuját a Hunyadi János Utcai Általános Iskola. Az épületnek ez a része ma az iskola régi szárnya.

Az 1980-81-es tanévben bővült az épület. Elkészült 9 tanterem, a nagytornaterem, öltöző, orvosi szoba, ebédlő, melegítőkonyha épült. A kibővített iskola is gyakran biszonyult szűknek. A megnövekedett gyermeklétszám ( több mint 1000 tanuló) miatt még a pincében és a két épületszárnyat összekötő folyosókon is folyt a tanítás. Aztán csökkenni kezdett a létszám. Az 1995/96-os tanévet 365 tanuló fejezte be a Hunyadiban.

1996. szeptember 1-jén 353 tanulóval indult a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola. 52 első osztályos iratkozott be.Iskolánk a soproni gyülekezet hatáskörébe tartozik, az épület viszont az országos egyház tulajdona.

Mitől lesz ez az iskola evangélikus? Ez a kérdés foglalkoztatott 1996-ban iskolavezetést, tanítót, tanárt, szülőt egyaránt. Rajnai Károly igazgató úr így fogalmazta meg a választ: " Hitem szerint a nevelés alapjától: attól a szeretettől, amit az Úr Jézus tanított nekünk. Nagy feladatot vállaltunk! A XXI. század küszöbén hiszem, hogy múlhatatlanul szükséges az igazi értékekkel megismertetni tanulóinkat…"

 Az értékek, amiket közvetítünk, az örök emberi értékek, a múlt, a hagyományok tisztelete, a jelen értékeinek óvása, értékteremtés. Iskola értéket közvetíteni csak akkor tud, ha van kinek. Ezért közös örömünk, hogy tanulóink létszáma (annak ellenére, hogy a városban a gyermeklétszám csökken) folyamatosan nő. Az elmúlt tanévben az alapító okirat módosítását kellett kérnie az iskolának. /Az eredeti 500 fős engedély 550-re módosult./ Létszámunk ugyanis örvendetesen emelkedett. Ha az ez évi beiskolázás is sikeres lesz, a tanulók száma meghaladja az ötszázat. Igaz, hogy a gyermekek nagy része nem evangélikus, mégis jelentős ez a tény. A szülők jó iskolának tarják a Hunyadit, ha évről évre több gyermeket iratnak be hozzánk.

Hírek szülőknek

 

 Játszótér Építés

________

NYÁRI  KOSÁRTÁBOR
_______________

NYÁRI  FOCITÁBOR

_______________

NYÁRI TENISZTÁBOR

______

Látványtervek

A RÉGI BEJÁRAT

ÉPÍTKEZÜNK

ÉPÍTKEZÜNK 2.

ÉPÍTKEZÜNK 3.

ÉPÍTKEZÜNK 4.

_______________

TANÉVZÁRÓ BARANGOLÁS...

GYERE VELÜNK - LE NE MARADJ!!!

A Hunyadi Barangolók útja

-------

FIGYELEM!

Az iskola épületébe behozni TILOS*! 

ROLLER

GÖRDESZKA 

GÖRKORCSOLYA

KUTYA

* a szabály megsértése bünetést von maga után!

--------

Hírek diákoknak

AUGUSZTUSI HITTANTÁBOR
_______________

NYÁRI  KOSÁRTÁBOR
_______________

NYÁRI  FOCITÁBOR

_______________

NYÁRI TENISZTÁBOR

_______________

JÁTÉKTÁBOR

_______________

HITTANTÁBOR

_______________

LOGISCOOL

 

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében. Nem áll módunkban tovább tárolni. A hónap végéig kérjük, hogy aki elvesztett ruháját, cipőjét keresi, az nézze át halmazt! Hó végén ruhaadományként elszállítjuk a megmaradt dolgokat. A kép csak illusztráció, jóval több ruha, cipő található a gyűjtőben!