Hunyadi_fej_03
iskola
„Törekedj békességre, és kövesd azt!” (Zsolt 34, 15b)

Napi ige

iskola főoldal
ovoda főoldal
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Tanulmányi kirándulás
Cikk dátuma: 2015.03.26 08:36

Galéria Dokumentumok

         1.nap:

Indulás a kora reggeli órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel, Chiemsee-hez. Prien-Stock kikötőből hajókirándulás keretében látogatást teszünk a Herreninsel-re (az Urak szigetére), ahol II.Lajos, a hóbortos bajor király a Versailles-i kastély hasonmásaként építtette a fényűző Herrenchiemsee-i kastélyt. Majd indulás az ausztriai Kufsteinbe. Ott látogatást teszünk a nekünk, magyaroknak is oly tragikus Várban (A várbörtönben félórás magyar nyelvű film mutatja be a vár történetét, az itt raboskodó magyarokat. Többek között Wesselényi Miklós, Batsányi János, Kazinczy Ferenc, Teleki Blanka, Leövey Klára volt a börtön foglya). Az egykori börtön celláin kívül a vár látványossága egy érdekes néprajzi múzeum is. Esti órákban a szállás elfoglalása, vacsora (3 éj).

2. nap:

Reggeli, majd egész napos kirándulás a bajor Alpokba, II. Lajos bajor király által építtetett alpesi kastélyok megtekintése. Első megállónk II. Lajos egyetlen befejezett kastélya, a versailles-i Kis Trianon palota mintájára épített neorokokó Linderhof-i kastély, majd továbbutazás Neuschwanstein kastélyához. A kastélyok kastélyának nevezett csupa torony és bástya épületegyüttes egy magányos szirtfokon áll. Útközben megállunk a ZUGSPITZ-nél és haza fel Garmisch-Partenkirchen megtekintése autóbusszal. Vacsora.

3. nap:

Reggeli után utazás az Inn völgyébe, látogatás Schwaz egykori ezüstbányájába, a különleges Földalatti Bányamúzeum megtekintése. Ez a bánya 500 évvel ezelőtt Európa legjelentősebb ezüstbányája volt .  A nap folytatásaként  a meghökkentően érdekes Swarovski kristályvilág megtekintése. Délután kirándulás a Hafelekar-ra. Egész Európában egyedülálló, hogy a városközpontból induló felvonóval, 2 átszállással mindössze  25 perc alatt lehet feljutni 2300 méterre. Este séta Insbruckban. Vacsora.

4. nap:

Reggeli után indulás Magyarországra, hazafelé megtekintjük Salzburg városát helyi idegenvezetéssel.

Érkezés az esti órákban Sopronba.

Az utazás részvételi díja:     95 euró (3 éj szállodában, FP étkezés) + 35.000,- mely ár tartalmazza az autóbuszt, autópályadíjakat, idegenvezetést, teljeskörű biztosítást.

Belépők várható költsége:   50 euró (Felvonók, ezüst bánya, Kufstein, Kastélyok –múzeumok, hajó költség, helyi  idegenvezetés)

 

Részvételi díj befizetése:  50 euró – val történő jelentkezés február 27-ig, a maradék költség befizetése március 20-ig.

JELETKEZNI LEHET: Dergezné Élő Rózsá és Móritz Adrienn tanárnőknél

Tanulmányi kirándulás

Képek száma: 1

Diavetítés
Tirol - bajor.jpg Tirol - bajor

Méret: 182.86Kb

Tanulmányi kirándulás

Dokumentumok száma: 1


TIROL - Bajor körút 2015

Méret: 367.45Kb

Hírek szülőknek

 


Segítsen adója 1%-ával

           __________

Utalásos étkezés fizetés

Bankkártyás étkezés befizetés

-------------------

HUNYADI BARANGOLÓK CSAPATA

Boldog új évet

KÍVÁNUNK!

GYERE VELÜNK 2020-ban is!

Szeretettel várunk Barátaiddal együtt!

Hírek diákoknak

Excel témazáró

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében. Nem áll módunkban tovább tárolni. A hónap végéig kérjük, hogy aki elvesztett ruháját, cipőjét keresi, az nézze át halmazt! Hó végén ruhaadományként elszállítjuk a megmaradt dolgokat. A kép csak illusztráció, jóval több ruha, cipő található a gyűjtőben!