Hunyadi_fej_03
iskola
"Jézus Krisztus mondja: Legyetek irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas!" (Lk 6,36)

Napi ige

[Mózes] így szólt hozzájuk: Szívleljétek meg mindazokat az igéket, amelyekkel ma intelek titeket... Mert nem üres beszéd ez a számotokra, hanem ez jelenti számotokra az életet. (5Móz 32,46-47a)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Menü
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Író-olvasó találkozó
Cikk dátuma: 2021.11.23 09:18

Galéria

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2021. november 19-én vendégül láthattunk két kortárs írót: Lipták Ildikót és Nyulász Pétert. A 7.d és a 7.b osztályának tanulói a találkozót megelőzően megismerték az Írónő „Csak neked akartunk jót” című művét. A történet nagyon tetszett a diákoknak, így nagy lelkesedéssel készültek a találkozóra.

November 19-én két rendhagyó irodalom órát tartottunk a könyvtárban. Lipták Ildikó, a színész – drámapedagógus írónő fantasztikus feladatokat adott a gyerekeknek. Ildikó a rendhagyó alkalmat drámajátékkal, asszociációs feladatokkal indította. Ez remek alkalom volt arra, hogy a résztvevők lélekben is „megérkezzenek” a programra.

A következő feladat egy közös történet megalkotása volt. A páros előadásban, ahol a diákok közösen alakították a történetet pillanatról pillanatra remek ötletek és vicces szituációk egyaránt adódtak. Az iskolába kiemelten fontosnak tartjuk a drámajátékot, hiszen ezek a feladatok az életre nevelést segítik. A játékon keresztül bepillantást nyerhetünk a gyerekek lelkébe, megtudjuk, hogy mit éreznek, hogyan érzik magukat. A drámajáték remekül fejleszti az empatikus és az együttműködési készségüket, a kreativitásukat, ami a mai világban kiemelten fontos.

A résztvevő diákok egy-egy regényt kaptak kézhez az Írónőtől, mellyel a foglalkozás ideje alatt dolgoztak. Ildikó arra kérte a csoportokba rendeződött gyerekeket, hogy lapozzanak bele a könyvbe és válasszanak ki egy-egy rajzot, majd alkossanak hozzá egy szituációt. A feladatot nagyon élvezték, remekül együttműködtek egymással és a csoportmunka után kreatív monológokat, illetve párbeszédeket hallhattunk.

A gyerekek már a rendhagyó órát megelőzően kérdésekkel is készültek. Ezeket a kis lapokra írt kérdéseket Nyulász Péter tette fel Ildikónak egy kötetlen beszélgetés keretei között, de a diákoknak lehetőségük volt további kérdéseket is feltenni.

A két rendhagyó óra nagyon jó hangulatban telt, a gyerekek a rá következő napokban lelkesen meséltek élményeikről. A dedikált könyveket, melyekkel a diákok a foglalkozás ideje alatt dolgoztak, az iskola könyvtára ajándékba kapta, így az elkövetkezendő években lehetőségünk lesz arra, hogy a hetedikes tanulókkal kézbe vegyük és feldolgozzuk a regényt.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az Ifjúsági és Gyermekirodalmi Centrumnak, akik lehetővé tették a rendhagyó óra megvalósulását és természetesen Lipták Ildikónak és Nyulász Péternek, akik elutaztak hozzánk és csodássá varázsolták ezt a napot. Bízunk benne, hogy sok ilyen író-olvasó találkozón vehetünk még részt, hiszen a mai rohanó, internettel teli, kissé eldeformálódott világban különösen fontos, hogy az igazi értékekre irányítsuk a felnövekvő generáció figyelmét.

Hírek szülőknek

---------------------------

Hunyadis maszk

---------------------------

Covid-19 aktuális intézkedési terv

 

-----------------------------Iskolai szociális segítő

 

__________


Segítsen adója 1%-ával

           __________

Utalásos étkezés fizetés

Bankkártyás étkezés befizetés

-------------------

HUNYADI BARANGOLÓK CSAPATA

Szeretettel várunk Barátaiddal együtt az új tanévben is!

Hírek diákoknak

karakterek.docx

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében. Nem áll módunkban tovább tárolni. A hónap végéig kérjük, hogy aki elvesztett ruháját, cipőjét keresi, az nézze át halmazt! Hó végén ruhaadományként elszállítjuk a megmaradt dolgokat. A kép csak illusztráció, jóval több ruha, cipő található a gyűjtőben!