Hunyadi_fej_03
iskola
"Jézus Krisztus mondja: Legyetek irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas!" (Lk 6,36)

Napi ige

[Mózes] így szólt hozzájuk: Szívleljétek meg mindazokat az igéket, amelyekkel ma intelek titeket... Mert nem üres beszéd ez a számotokra, hanem ez jelenti számotokra az életet. (5Móz 32,46-47a)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Menü
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

SYN-KÓPÉK
Cikk dátuma: 2021.01.08 12:41

Galéria

                    Syn - Kópék Alapítvány

 

Alapítványunk immár második tanéve van jelen az iskola életében. Sajátos nevelési igényű gyermekek integrációját segítjük az intézményben.

Bizonyára az érintett osztályokba járó gyermekek szülei már hallottak rólunk.

Hadd meséljünk Önöknek most mi is arról, amit hittel vallunk és itt az Önök iskolájában befogadásra talált.

Az alapítvány oldaláról ketten dolgozunk azon, hogy az iskola befogadó közegébe magas színvonalon illesszük be az általunk támogatott gyermekeket.

A Syn-Kópék Alapítvány alapítója Kreszta-Kiráy Edit – érintett édesanya- gyógypedagógiai asszisztensként segíti a gyermekeket.

Czémán-Nagy Enikő- érintett édesanya- gyógypedagógusként koordinálja a folyamatot és segíti a gyermekeket.

Saját belső indíttatásunk az, ami elindított bennünket ezen az úton. Egyedülálló módon az Alapítvány és az Iskola, ahová gyermekük jár, egy közös úton elindulva gondolja újra az integráció, inklúzió folyamatát és teszi lehetővé azt, hogy mind szakmailag, mind emberileg magas színvonalon valósuljon meg.

Jelenleg két osztályban segítjük 1-1 gyermek teljes befogadását. A 2/ D osztály, befogadó tanítónénije, Hanyváriné Lengyel Eleonóra osztályfőnök. A 4/D osztályban Schöll Krisztina osztályfőnök a befogadó pedagógus.

Mindemellett 3 gyermek szociális integrációja zajlik az iskolai tagozaton.

Az tesz bennünket egyedivé, hogy nem csak papíron, -hanem ebben az együttműködési formában-a  valóságban is megvalósul a fokozatosság elve.

Figyelembe vesszük a fogadó osztály és a befogadott gyermek sajátosságait. Az inklúzió a kívánt tempóban, lassan, ezen sajátosságokhoz alkalmazkodva zajlik. Közösen dolgozunk a tanítónőkkel azon, hogy sikerrel járjunk és minden érintett résztvevő megkapja a neki járó segítséget, a válaszokat a kérdéseire. Az első pillanattól a folyamat sikerességét jelzi előre a tanítónők  befogadó szemlélete, támogatása, nyitottsága.

Hisszük, hogy ezen az úton haladva a gyermekek megtapasztalhatják  hogy a köztük lévő különbségek kisebbek, mint gondolnák.

Köszönjük, hogy szülőként- azonosulva az intézmény befogadó szemléletével- támogatnak bennünket ezen az úton.

SYN-KÓPÉK

Képek száma: 3

Diavetítés
Edo és Eniko.jpg Edo és Eniko

Méret: 176.83Kb

Scholl Krisztina.jpg Scholl Krisztina

Méret: 141.96Kb

Hírek szülőknek

---------------------------

Hunyadis maszk

---------------------------

Covid-19 aktuális intézkedési terv

 

-----------------------------Iskolai szociális segítő

 

__________


Segítsen adója 1%-ával

           __________

Utalásos étkezés fizetés

Bankkártyás étkezés befizetés

-------------------

HUNYADI BARANGOLÓK CSAPATA

Szeretettel várunk Barátaiddal együtt az új tanévben is!

Hírek diákoknak

karakterek.docx

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében. Nem áll módunkban tovább tárolni. A hónap végéig kérjük, hogy aki elvesztett ruháját, cipőjét keresi, az nézze át halmazt! Hó végén ruhaadományként elszállítjuk a megmaradt dolgokat. A kép csak illusztráció, jóval több ruha, cipő található a gyűjtőben!