Hunyadi_fej_03
iskola
"Hiszek! Segíts a hitetlenségemen!" (Mk 9,24)

Napi ige

Emlékezem az Úr tetteire, visszagondolok hajdani csodáira. Végiggondolom minden tettedet, elmélkedem dolgaidon. (Zsolt 77,12–13)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Gombatúra - túrabeszámoló
Cikk dátuma: 2020.10.13 07:21

Galéria

Gombatúra - túrabeszámoló

Október 10-én ismét útra keltük a Medvetalp - túracsoporttal. Egy pályázatnak köszönhetően csatlakoztunk a Világ Gyalogló Nap nevű eseménysorozathoz, melynek célja a gyaloglás és túrázás népszerűsítése. A túránkhoz 3 tanítványunk nagypapáját, Takács József, okleveles gombaszakértőt kértük fel segítségül.  Az útvonaltervünk a következő volt: iskola – Deák-kút - Hétbükkfa – Ördög-árok – Szalamandra-tó – Bánfalva. Kb. 8-km-es táv

Ezen a napon még az időjárás is kedvezett nekünk, hisz kellemes, napsütéses, szabadba csalogató idő volt.  Reggel 9 órakor indultunk az iskola elől kiskosarakkal felszerelkezve, bízva a gombatúra eredményességében. Természetesen induláskor felhívtuk a résztvevők figyelmét a gombaszedés szabályaira, esetleges veszélyeire. Első állomásunk a Kalandpark melletti parkoló volt. Itt gombaszakértőnk sok érdekességet árult el az addig gyűjtött gombákról. Miután kérdéseinket megválaszolta, s a gyerekek begyűjtötték medvetalp-pecséteket, folytattuk utunkat. Közben többször megálltunk egy kis „gombaismereti pihenőre”. Gyerekek is felnőttek is nagy érdeklődéssel hallgatták az új információkat. Megfigyelhettük több ehető és több mérgező gombafaj jellegzetességeit.

Útunk ezután az Ördög – árkon keresztül vezetett, ahonnan óvatosan ereszkedtünk le a Szalamandra – tóhoz, majd Bánfalván át az iskola felé vettük az irányt.

A résztvevők számát (63 gyermek, 49 felnőtt, 2 kutya) és a talált gombákról kapott új ismereteket tekintve ismét egy eredményes túrán vehettünk részt.

Köszönjük! Találkozzunk a következő Medvetalp –túrán november 21-én. Egésznapos túrát tervezünk a Várhelyre. 9-kor találkozunk, várható visszaérkezés 15 óra körül.

Erdőbaráti üdvözlettel:

Csilla néni, Heni néni, Tibor  bácsi

 
Hírek szülőknek

 __________

Iskolai szociális segítő

 

__________


Segítsen adója 1%-ával

           __________

Utalásos étkezés fizetés

Bankkártyás étkezés befizetés

-------------------

HUNYADI BARANGOLÓK CSAPATA

Szeretettel várunk Barátaiddal együtt az új tanévben is!

Hírek diákoknak

karakterek.docx

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében. Nem áll módunkban tovább tárolni. A hónap végéig kérjük, hogy aki elvesztett ruháját, cipőjét keresi, az nézze át halmazt! Hó végén ruhaadományként elszállítjuk a megmaradt dolgokat. A kép csak illusztráció, jóval több ruha, cipő található a gyűjtőben!