Hunyadi_fej_03
iskola
"Hiszek! Segíts a hitetlenségemen!" (Mk 9,24)

Napi ige

"Kövessetek engem, és én emberhalászokká teszlek titeket." (Mk 1,16–17)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Medvetalp - Túrabeszámoló
Cikk dátuma: 2020.09.16 08:13

Galéria

Tanévkezdő kirándulás szeptember 12-én – túrabeszámoló

Az előző tanév adventi túráján úgy köszöntünk el a Medvetalp - túrázóktól, hogy a medve téli álomra hajtja fejét, s tavasszal találkozunk. Akkor még nem gondoltuk, hogy ezúttal pontosan kilenc hónapot kell majd várnunk, hogy újra együtt kirándulhassunk.

Reggel 9 órakor gyülekeztünk az iskola előtt. Már akkor láttuk, hogy várakozásainkat felülmúlja a résztvevők száma, a járványhelyzetnek köszönhetően ugyanis csak óvatos előzetes becslésekbe mertünk bocsátkozni. Ennek ellenére nagyon sok család apraja-nagyja szánta ezt a napsütéses hétvégi délelőttöt a kirándulásnak.

Az útvonaltervünk a következő volt: Hotel Szieszta – Dalos-hegy – Károly-kilátó – Fáber-rét – Nándor-magaslat – Erzsébet-kert – iskola.

Nagy lendülettel veselkedtünk neki az emelkedőknek, az őszi erdő már néhol kezdte mutatni színeit. Útközben gombát és terméseket is gyűjtöttünk. Az első pihenőhely a Károly-kilátó melletti játszótéren volt, ahol tízóraiztunk, a gyerekek játszottak, és begyűjthették első pecsétjeiket a túrafüzetükbe. Majd a szokásos élőkapus számolási módszerünket bevetve megbizonyosodtunk a résztvevők számáról: 46 gyermek, 38 felnőtt és 6 kutya azaz 90 túrázó. Ezután a Daloskő felé vettük az irányt, ahol a hagyományainkhoz híven elénekeltünk néhány dalt.

Túránk következő állomása a Fáber-réten volt. Szikrázó napsütés, tücsökciripelés, szöcskék ugrándozása feledtette velünk, hogy akkora már 7-8 km hagytunk magunk mögött. Itt készítettünk egy csoportképet, majd rövid pihenő után tovább indultunk.

Mivel a csoport nagyobb része fáradtnak bizonyult, a tervezett útvonalon kicsit változtatva, a Nádor-magaslatot kihagyva, rövidebb útvonalon tértünk vissza az iskolához.

Bízunk benne, hogy a gombatúrán október 10-én ismét találkozunk. Figyeljétek a honlapot!

Erdőbaráti üdvözlettel:

Tibor bácsi, Csilla néni, Heni néni

 

Hírek szülőknek

 __________

Iskolai szociális segítő

 

__________


Segítsen adója 1%-ával

           __________

Utalásos étkezés fizetés

Bankkártyás étkezés befizetés

-------------------

HUNYADI BARANGOLÓK CSAPATA

Szeretettel várunk Barátaiddal együtt az új tanévben is!

Hírek diákoknak

karakterek.docx

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében. Nem áll módunkban tovább tárolni. A hónap végéig kérjük, hogy aki elvesztett ruháját, cipőjét keresi, az nézze át halmazt! Hó végén ruhaadományként elszállítjuk a megmaradt dolgokat. A kép csak illusztráció, jóval több ruha, cipő található a gyűjtőben!