Hunyadi_fej_03
iskola
"Jézus Krisztus mondja: Aki énhozzám jön, azt én nem küldöm el." János 6,37

Napi ige

Mert én új eget és új földet teremtek, a régire nem is emlékeznek. (Ézs 65,17)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Menü
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Dök (Diákönkormányzat)
Cikk dátuma: 2014.07.30 23:44


A DÖK-ről... Diákönkormányzatunk története

A múlt...

Az 1989-ben alakult Diákönkormányzat (továbbiakban: DÖK) célja a gyerekek szabadidejének hasznos eltöltése, gazdag tartalommal való megtöltése. Ennek szellemében láttak elődeink munkához, s tették ezt nagyon lelkesen.
1989. szeptemberében megjelent az iskolai újság, a \\\"HÍRHARANG\\\" első száma, mely folyamatosan informálta a diákokat az iskolai hírekről, eseményekről. Szerkesztője a Hírharang szakkör, melynek tagjai diákokból és tanárokból álltak. Állandó vagy alkalmi rovatai: hírek- havi események - könyvtári hírmondó - sporthírek - interjúk - rejtvények - külföldi és magyar slágerlista - viccek - versenyfelhívások - ötletbörze - programajánló - tanácsok állatbarátoknak - versenyeredmények - sajtóhiBAKI.
Tevékenységük színvonala a DUE (Diákújságírók Országos Egyesülete) berkein belülre is eljutott, s ők az alábbi véleményezést írták: \\\"Komolyabb, fajsúlyosabb anyagok is vannak a lapban. Tetszik a sajtóhiba-gyűjtés és a szponzorszervezés. Eleven, élő, olvasott diáklap.\\\"
Ezen felül a rendszeres munka eredményeképpen, szintén 1989 őszén megalakult a Hunyadi Iskola Diákönkormányzata (HÍD) : \\\" Érzékeltetve, hogy a jelképes elnevezés célt is takar, mivel ez az öntevékeny csoport tényleges hidat kíván alkotni a tanárok és a tanítványaik között.\\\" Működési szabályzatukban lefektették a felelős vezetőt, helyetteseit, működésüket, a Diáktanács felelősségét, a DÖ. jogkörét, véleményezési joggyakorlását, ill. a képviselők kötelességeit.
A fentieken túl még egy iskolabolt működtetésére is vállalkoztak, teljesen rendhagyó névvel: IS COLA BOLT. Ez az 1990-es években bizony nagyon felkorbácsolta a kedélyeket, mondván, hogy itt \\\"kólát is árulnak\\\". A büféárun túl könyveket, papírárut, egyéb, a diákság részére \\\"nélkülözhetetlen\\\" dolgokat lehetett itt beszerezni. Az árut a helyi ÁFÉSZ-tól késleltetett fizetési móddal kapták. Az itt képződött nyereségen vetélkedőket szerveztek, jutalmakat vásároltak.

DÖK. vezetők az elmúlt évek során:

Kővári Károly
Pirgerné Megyeri Zita
Mayerné Karczag Mariann
Bakonyi Krisztina
Tremmer Bernadett

2008-2009. tanévben:

Károlyi Magyar Ildikó és Móritz Adrienn

2009-2010. tanévtől:
 
Móritz Adrienn

A jelen....

Elődeink példáját látva, szinte kötelességemnek érzem, hogy követnünk kell őket és foytatni ill. bővíteni a kitűzött célokat.

A Diákönkormányzat igyekszik hasznosan részt venni az iskolai munkában, kérés esetén támogatja az iskola projektjeit, saját szervezésű programokat finanszíroz és maradandó dologra beruház.

Papírgyűjtés
Mikulás-nap
Karácsonyi vásár
Farsang az alsósoknak
Farsang a felsősöknek
Farsangi bál a szülőknek, barátoknak, iskolai dolgozóknak
Szent György napi családinap
Diák- vagy más néven fordított nap
Sportrendezvények
Kirándulások szervezése
Kiállítások - előadások szervezése

Nagyon jó a kapcsolatunk és az együttműködésünk a Szülői munkaközösséggel, melynek eredményeképpen folyamatosan fejlődünk és gyarapodunk. Örömünkre egyre több felsős diák is aktív részese programjainknak, közösségi feladatvállalásuk példaértékű a töbi Hunyadis diák előtt.

Van feladatunk bőven, de azt gondolom, hogy tudunk aktív részesei lenni az iskolai munkának. Remélem, hogy az anyagi segítségeink, tevékenységeink az iskola programját színesítik és tanítványainknak is pozitív példával tudunk szolgálni.

Részletes költségvetési beszámolóinkat a DÖK mellékleteként lehet megtalálni.

Adományok 1%

További információk

Hírek szülőknek

Nyári ügyelet

Iskolahívogató kisfilm

Iskolai szociális segítő


Segítsen adója 1%-ával

Utalásos étkezés fizetés

Bankkártyás étkezés befizetés


HUNYADI BARANGOLÓK CSAPATA

 

Szeretettel várunk Barátaiddal együtt az új tanévben is!

Hírek diákoknak

karakterek

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Tanév végéig rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében.

Sajnos nem áll módunkban tovább tárolni.

Kérjük, akinek elveszett ruhája, cipője, stb. a tanév során, legyen kedves átnézni a gyűjtőt július 15-ig.

A határidő után itt maradó holmikat ruhaadományként elszállítjuk.

A kép csak illusztráció!