Hunyadi_fej_03
iskola
„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1Kor 16,14)

Napi ige

Urunk, Istenünk, benned reménykedünk. (Jer 14,22)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Menü
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

DÖK (Diákönkormányzat)
Cikk dátuma: 2014.07.30 23:44


 

Diákönkormányzatunk

Iskolánkban 1989-ben alakult meg a Diákönkormányzat (DÖK), amelynek célja az volt, hogy a tanulók hasznosan töltsék el a szabad idejüket és rengeteg programmal színesítsék a diákéletet.

Korábbi DÖK vezetők:

Kővári Károly
Pirgerné Megyeri Zita
Mayerné Karczag Mariann
Bakonyi Krisztina
Tremmer Bernadett
Károlyiné Magyar Ildikó 
Móritz Adrienn 

2023/24-es tanévtől Horváth-Völker Zsuzsanna a Diákönkormányzatot segítő pedagógus:  

A megtisztelő feladatra Igazgató Úr kért fel szeptemberben, amit nagy örömmel elfogadtam és hatalmas lendülettel vágtam bele a munkába. Szeretném bemutatni Önöknek, hogy mivel foglalkozik ez a diákszervezet, és miért fontos a munkájuk.

A Diákönkormányzat feladata, hogy az intézmény tanulóinak érdekeit képviselje, az érintett diákok érdekében járjon el. A DÖK kapcsolatot tart az iskola nevelőtestületével és vezetésével, a tanulók javaslatait, kérdéseit, véleményét eljuttatja az érintettekhez. Diákprogramok szervezésével segíti a diákok szabadidejének hasznos eltöltését, fejleszti a közösségi aktivitást, illetve részt vesz iskolai programok megszervezésében (Pl.: Mikulás nap, Szent György-nap).

A Diákönkormányzat tagja az iskola minden tanulója. Alapegységei az osztályok, amelyek demokratikus szavazással 2 főt delegálhatnak a Diáktanácsba (4. évfolyamtól). A Diáktanács a DÖK legfőbb döntést hozó szerve, amely havonta ülésezik. A DÖK munkáját 1 fő támogató pedagógus segíti (DÖK vezető).

 

Miért fontos a Diákönkormányzat támogatása?

A DÖK az a szerv, amely rengeteg iskolai programot megszervez, támogat. Például iskolánkban szokás, hogy december 6-án a Mikulás zsákját a DÖK rakja teli finomságokkal és meglep minden gyerkőcöt az iskolából. Az idei tanévben első alkalommal került megrendezésre a DÖK-disco, amely hatalmas sikert aratott a gyerekek körében. Az „Állati jó délután” fantázia nevű napközis rendezvény sem jöhetett volna létre a DÖK szervezése, támogatása nélkül. Az iskolai versenyek nyereményeit, az alsós farsang kis meglepetéseit, az iskolába érkező előadók költségeit, vagy éppen egy tematikus rendezvényt (pl.: Magyar kultúra hete – ételkóstoló) mind-mind a Diákönkormányzat támogatja. A felsős farsangot, a karácsonyi vásárt, a karácsonyi Aranymasnis jótékonykodást, illetve a tanév végén megrendezésre kerülő DÖK-projektnapot is ez a diákszervezet szervezi, valamint a tanév végén kiosztásra kerülő „jó tanuló”, „jó sportoló”, „jó tanuló, jó sportoló” díjakat is a Diákönkormányzat adja a tanulóinknak. Ezt a sok színes és élménydús programot a bolhapiacok, papírgyűjtés, farsangi és báli tombola bevételeiből tudjuk a gyerekeknek megszervezni. Az innen befolyt összegeket teljes mértékben a tanulókra fordítjuk vissza.

A DÖK-ös képviselők minden programban lelkesen segédkeznek, ha kell, könyvet válogatnak, ha kell, jelzik a szükséges karbantartási munkákat (ami nagy segítséget jelent, hogy a hibák minél hamarabb ki legyenek javítva), vagy feladatot vállalnak a bolhapiacon, karácsonyi vásáron. Nagyon lelkiismeretesek és nagy élvezettel vágnak bele a feladatokba.

Hálásan köszönjük minden szülőnek, akik bármilyen formában támogatták és támogatják Diákönkormányzatunk munkáját, lehetővé téve, hogy a gyerekek sok színes és élménydús programon vehessenek részt.

Szeretném kiemelni, hogy nagyon szoros az együttműködés Czupy Laura SZM elnök és a DÖK között. Laura rengeteget segít abban, hogy a megálmodott programok sikeresek legyenek.

A féléves beszámolók bárki számára megtekinthetők, amely tartalmazza, hogy az adott félévben milyen programokat támogatott, illetve szervezett a Diákönkormányzat.

Adományok 1%

További információk

Hírek szülőknek

Beiskolázási információk

 

 

Iskolahívogató kisfilm

Iskolai szociális segítő


Segítsen adója 1%-ával

Utalásos étkezés fizetés

Bankkártyás étkezés befizetés


HUNYADI BARANGOLÓK CSAPATA

 

Szeretettel várunk Barátaiddal együtt az új tanévben is!

Hírek diákoknak

Szövegszerk gyakorló

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Tanév végéig rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében.

Sajnos nem áll módunkban tovább tárolni.

Kérjük, akinek elveszett ruhája, cipője, stb. a tanév során, legyen kedves átnézni a gyűjtőt július 15-ig.

A határidő után itt maradó holmikat ruhaadományként elszállítjuk.

A kép csak illusztráció!