Hunyadi_fej_03
iskola
„Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek.” (Ez 36,26a)

Napi ige

Nem hagylak magadra téged, és nem hagylak el. (Józs 1,5c)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 


Cikk dátuma: 2018.10.08 13:10

Galéria

Testvériskolai látogatás Traiskirchenben

2018. október 8 -án a 4.c osztályos tanulóink látogatást tettek a traiskircheni  testvériskolánkban (Alsó-Ausztria), ahol lehetőségük nyílt az eddig megszerzett nyelvtudásuk kipróbálására kortársaik körében.

Megérkezésünkkor az ottani igazgatónő egy tanítónővel körbevezetett bennünket az intézményükben. Először a tornatermeket próbálhatták ki tanulóink, majd megtekinthettük a tankonyhát. Az informatika- és a zeneterem meglátogatása után több osztályba is benézhettünk, ahol az éppen folyó tanórákon találkozhattunk az osztrák gyerekekkel, sőt még néhány percre tanulóinkat is bevonták az óra menetébe kinti kollégáink.

Ezt követően a kapott tízórait az iskola udvarán fogyaszthatták el diákjaink, majd rövid kötetlen játék keretében élvezhették a szép tágas udvar adta lehetőségeket.

Pihenésünk után az iskola könyvtárában egy érdekes mesét olvasott fel nekik a kísérő osztrák kolléganő, majd zárásképp egy japán eredetű "KAMISHIBAI" -papírszínház- előadást láthattunk, ahol egy másik mesét adott elő egy meghívott színésznő.

A traiskircheni látogatásunk alatt nagy örömmel tapasztalhattuk, hogy a 4.c osztály tanulói nagyon sokat megértettek az osztrák tanítónők irányításából, vezetéséből.

Diákjaink ingyenes utaztatását a BIG AT-HU (határokon átnyúló) projekt tette lehetővé, melyben iskolánk már második éve tevékeny részt vállal (magyar és osztrák hospitáló óvónők és tanítónők fogadásában, valamint a továbbképző konferenciákon és rendezvényeken való részvétellel).

A tanulócsoportot Rajnai Károly igazgató úr, Németh Gábor igazgatóhelyettes úr, Juhászné Molnár Zita német nemzetiségi tanítónő és BIG AT-HU kapcsolattartó, valamint Meiszter Zsoltné német nemzetiségi tanítónő kísérték.

A fényképeket Németh Gábor igazgatóhelyettes úr készítette.

 

 

Juhászné Molnár Zita

német nemzetiségi tanítónő

BIG AT-HU kapcsolattartó

Képek száma: 8

Diavetítés
Játék a kistornateremben.jpg Játék a kistornateremben

Méret: 155.33Kb

Daltanulás a zeneteremben.jpg Daltanulás a zeneteremben

Méret: 151.00Kb

Az iskola bejárata.jpg Az iskola bejárata

Méret: 711.63Kb

Tízórai.jpg Tízórai

Méret: 216.28Kb

Tankonyha bemutatása.jpg Tankonyha bemutatása

Méret: 139.68Kb

Hírek szülőknek

Sí- és Snowboard tábor
____________

Utalásos étkezés fizetés

____________

CSATLAKOZZ TE IS!

 

Barangolj velünk POZSONYba!

MIKULÁS kalandok...Részletek itt...

 

Hírek diákoknak

AUGUSZTUSI HITTANTÁBOR
_______________

NYÁRI  KOSÁRTÁBOR
_______________

NYÁRI  FOCITÁBOR

_______________

NYÁRI TENISZTÁBOR

_______________

JÁTÉKTÁBOR

_______________

HITTANTÁBOR

_______________

LOGISCOOL

 

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében. Nem áll módunkban tovább tárolni. A hónap végéig kérjük, hogy aki elvesztett ruháját, cipőjét keresi, az nézze át halmazt! Hó végén ruhaadományként elszállítjuk a megmaradt dolgokat. A kép csak illusztráció, jóval több ruha, cipő található a gyűjtőben!