Hunyadi_fej_03
iskola
„Törekedj békességre, és kövesd azt!” (Zsolt 34, 15b)

Napi ige

Jézus mondja: Boldogok vagytok, ti szegények, mert tiétek az Isten országa. (Lk 6,20)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 


Cikk dátuma: 2018.10.08 13:10

Galéria

Testvériskolai látogatás Traiskirchenben

2018. október 8 -án a 4.c osztályos tanulóink látogatást tettek a traiskircheni  testvériskolánkban (Alsó-Ausztria), ahol lehetőségük nyílt az eddig megszerzett nyelvtudásuk kipróbálására kortársaik körében.

Megérkezésünkkor az ottani igazgatónő egy tanítónővel körbevezetett bennünket az intézményükben. Először a tornatermeket próbálhatták ki tanulóink, majd megtekinthettük a tankonyhát. Az informatika- és a zeneterem meglátogatása után több osztályba is benézhettünk, ahol az éppen folyó tanórákon találkozhattunk az osztrák gyerekekkel, sőt még néhány percre tanulóinkat is bevonták az óra menetébe kinti kollégáink.

Ezt követően a kapott tízórait az iskola udvarán fogyaszthatták el diákjaink, majd rövid kötetlen játék keretében élvezhették a szép tágas udvar adta lehetőségeket.

Pihenésünk után az iskola könyvtárában egy érdekes mesét olvasott fel nekik a kísérő osztrák kolléganő, majd zárásképp egy japán eredetű "KAMISHIBAI" -papírszínház- előadást láthattunk, ahol egy másik mesét adott elő egy meghívott színésznő.

A traiskircheni látogatásunk alatt nagy örömmel tapasztalhattuk, hogy a 4.c osztály tanulói nagyon sokat megértettek az osztrák tanítónők irányításából, vezetéséből.

Diákjaink ingyenes utaztatását a BIG AT-HU (határokon átnyúló) projekt tette lehetővé, melyben iskolánk már második éve tevékeny részt vállal (magyar és osztrák hospitáló óvónők és tanítónők fogadásában, valamint a továbbképző konferenciákon és rendezvényeken való részvétellel).

A tanulócsoportot Rajnai Károly igazgató úr, Németh Gábor igazgatóhelyettes úr, Juhászné Molnár Zita német nemzetiségi tanítónő és BIG AT-HU kapcsolattartó, valamint Meiszter Zsoltné német nemzetiségi tanítónő kísérték.

A fényképeket Németh Gábor igazgatóhelyettes úr készítette.

 

 

Juhászné Molnár Zita

német nemzetiségi tanítónő

BIG AT-HU kapcsolattartó

Képek száma: 8

Diavetítés
Játék a kistornateremben.jpg Játék a kistornateremben

Méret: 155.33Kb

Daltanulás a zeneteremben.jpg Daltanulás a zeneteremben

Méret: 151.00Kb

Az iskola bejárata.jpg Az iskola bejárata

Méret: 711.63Kb

Tízórai.jpg Tízórai

Méret: 216.28Kb

Tankonyha bemutatása.jpg Tankonyha bemutatása

Méret: 139.68Kb

Hírek szülőknek

Utalásos étkezés fizetés

____________

CSATLAKOZZ TE IS!

 

Gyere velünk, figyeld a honlapot!

 

Hírek diákoknak

LOGISCOOL

_______________

AUGUSZTUSI HITTANTÁBOR
_______________

NYÁRI  KOSÁRTÁBOR
_______________

NYÁRI  FOCITÁBOR

_______________

NYÁRI TENISZTÁBOR

_______________

JÁTÉKTÁBOR

_______________

HITTANTÁBOR

 

 

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében. Nem áll módunkban tovább tárolni. A hónap végéig kérjük, hogy aki elvesztett ruháját, cipőjét keresi, az nézze át halmazt! Hó végén ruhaadományként elszállítjuk a megmaradt dolgokat. A kép csak illusztráció, jóval több ruha, cipő található a gyűjtőben!