Hunyadi_fej_03
iskola
„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1Kor 16,14)

Napi ige

"Örvendeznek általad, akik szeretik nevedet." (Zsolt 5,12)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Menü
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Diákönkormányzat beszámolója a 2016/2017. tanév első félévéről
Cikk dátuma: 2017.11.09 10:00


A Diákönkormányzat a 2016/2017-es tanévet személyi változással kezdte. Az új SZM elnök/vezető Abdai Kriszta szülő lett, akit az SZM tagjai egyhangúlag választottak meg az őszi alakuló SZM értekezleten. Hettlingerné Erős Judit leköszönő SZM vezető lelkesedése azonban példaértékű, ahogy az utódját segíti és még mindig aktív része iskolánknak!

Az első féléves munka törtetlen tempóban folytatódott, az elmúlt évekhez hasonlóan ebben a félévben is remélhetőleg a DÖK hasznosan vett részt az iskolai munkában.

Támogattuk az iskola projektjeit, saját szervezésű programokat finanszíroztunk és maradandó (?) dolgokra ruháztunk be – azaz történetünkben először tanulói rongálást fizetünk/tünk ki.

Az ősz folyamán, szeptemberben sikeresen megszerveztük az őszi papírgyűjtésünket.

A gyerekek nagy lelkesedéssel segítettek és örömünkre mindig van 7-8 tanuló, aki a kijelölt napok mellett önkéntesen is segít. Egyre több a szülő is, aki a kollégák mellett kiveszi a részét a konténer melletti munkában.

A közös gyűjtés eredményeképpen valamivel több, mint 600.000 Ft bevételre tettünk szert, amit a Soproni STKH – akivel a gyűjtésre szerződést kötöttünk – november végén fizetett ki.

Az osztályonként ill. személyenkénti versenyt is hirdettünk, igyekeztünk a jutalmazásnál olyan ajándékokat vásárolni, amiből az egész osztály részesülhet, s a személyenkénti jutalmazásnál pedig osztályonként több gyermeket is kiemelni, megajándékozni Hunyadis emlékekkel ill. csokoládéval.

A jutalmazásra 41.750,- Ft-ot költöttünk el.

  • A bevételünkből újabb „HUNYADIS RELIKVIÁT” vásároltunk (nyakpánt) 117.985,- Ft értékben. Iskolánk furulya szakköre ill. versenyeink jutalmazása folyamatos.

Ebben a félévben is folytatta a Diákönkormányzat a támogató tevékenységét is.

Célunk az, hogy az oktatási munkához is hozzájáruljunk, így a projektnapok szervezéséhez, amennyiben kérvénnyel fordulnak hozzánk, természetesen adunk támogatást.

- Támogattuk a RENDHAGYÓ TÖRTÉNELEM BEMUTATÓ -t a 6. évfolyamos tanulók részére összesen 33.320,- Ft értékben.

- Hagyományainkhoz híven 8. évfolyamos diákjaink számára lehetővé tettük, hogy október 23-hoz közeledve az emlékezés virágait, iskolánk koszorúját és tanulóink gyertyáit elhelyezzék Budapesten Nagy Imre sírjánál. Ezt követően pedig a Terror Háza Múzeumban részt vegyenek rendhagyó tárlatvezetésen és történelem előadáson. Minden tanulónk egy saját magunk által összeállított forrásfüzetet kapott ajándékba. A kirándulás ára részben önköltséges volt, a másik részét a DÖK fizette, ami 24.850,- Ft volt.

 

- Állatok Projektnap-hoz kapcsolódva a Napközit 2990,-Ft-tal támogattuk.

- Az ősz folyamán ünnepelte óvodánk a 10 éves, iskolánk a 20 éves évfordulóját. Az iskola vezetése ajándékcsomag összeállításában kérte segítségünket, így összesen 100 db bögrével, mappával, kulcstartóval és tollal támogattuk a vendégek ajándékait.

- Örömünkre lehetőségünk volt az őszi időszakban is a Fővárosi Nagycirkusz rendhagyó előadására egy nagy busszal ellátogatni. (47 tanuló + 4 kísérő pedagógus). A kísérő pedagógusok támogatói jegyet kellett, hogy vegyenek, mivel első kiemelt kategóriás jegyeket igényeltünk tanulóink számára. Minden tanulónk részére készítettünk meglepetés ajándékot is. Ludas Matyi a Cirkuszban előadás írásos anyagát kapták meg. A DÖK költsége 23.625,- Ft volt.

- Mindenszentekhez közeledve a SOPRONI HŐSI TEMETŐBE látogattunk el és gyertyát gyújtottunk. elhelyeztük az emlékezés koszorúját is. (800,- Ft + mécsesek)

- Iskolánkban évek óta megszervezzük a KÖNYVTÁRUNK éjszakája programot. 6.705,- Ft értékben támogattuk a rendezvényt, ajándékok és a program lebonyolításához szükséges eszközök vásárlásával.

- Novemberben került sor ÍRÓ – OLVASÓ TALÁLKOZÓRA is a Könyvtárunkban, ahol Holden Rose íróját láttuk vendégül. 30.500,- Ft-ot költöttünk erre a programra DÖK –támogatásként.

- 2200,- Ft értékben vásároltunk fénymásoló papírt

- Novemberben ellátogatott iskolánkba egy délutáni beszélgetésre BABOS TÍMEA teniszező, aki iskolánk HUNYADI DÍJAS tanulója volt, virággal köszöntöttük. (3300,- Ft)

- A felsős NÉPDALÉNEKLÉSI VERSENYT is támogattuk 6565,-Ft-tal a Hunyadis bögrék mellett, amit a kollégák jutalmazásra fordítottak.

- DÖK-höz fordult kérvénnyel Károlyiné Magyar Ildikó kolléganő, hogy a RAJZ ESZKÖZTÁRT bővítené és ragasztópisztolyt ill. „töltényt” vásárolna. A DÖK 14.570,- FT-tal támogatta a vásárlást.

- Az alsós, napközis - és a felsős munkaközösség kérésének eleget téve, az elmúlt évekhez hasonlóan, támogattuk az iskolai Mikulás rendezvényt. Az alsósoknak tanulónként hozzájárultunk pénzösszeggel az ajándékkönyv megvásárlásához 152.400,- Ft-tal. A napközit 4440,- Ft-tal támogattuk.

- Angyali mise teáztatás (6.C osztály tanulói és Szülők látogattak el a Plébániára) – 4000,- Ft-tal támogattuk.

- Hagyományainkhoz híven BARKÁCSDÉLUTÁN-t szerveztünk karácsony előtt, amin ismét a felső tagozatos diákok közül sokan részt vettek, több tanár kolléga és szülők is segítettek, aminek külön örültünk és köszönöm. Vendégünk volt a Lippai iskola egyik diákja is. 8 munkacsoport volt, a gyerekek, amit készítettek, azt hazavihették. Minden alapanyagot a Diákönkormányzat vásárolt meg. 38.085,- Ft-ot költöttünk. A többi költség szülői felajánlás volt, amit ezúton is köszönünk!

- A Diákönkormányzat hagyományteremtő szándékkal adománygyűjtő akcióba kezdett évekkel ezelőtt. Munkánk során támogattuk már a Máramarosi magyarságot (Románia), a marcaltői evangélikus általános iskolát, börtönben élők családtagjait, múlt tanévben Kárpátaljára utaztunk és adtuk át Fornos teleülés kisiskolájában adományainkat.

Örömmel írhatom, hogy az idei tanévben is nagy sikerrel és hihetetlen megdöbbenéssel zárult az "Aranymasni adománygyűjtő akció". Észak – Magyarország 2 cigány települését (TORNANÁDASKA, BÓDVALENKE) látogattuk meg, döbbenet volt.  Remélhetőleg elkészül a filmünk és a Sopron Tv. ismét bemutatja ezt a tevékenységünket. Utazásunkat a GÁLBUSZ támogatta, a felmerült költségeket az iskola fizette. A DÖK vásárolt ajándékokat a Tornandaskai Óvoda gyermekeinek gyümölcsöt, csokoládét, tisztálkodási szereket 58.000,- Ft értékben.

A közel két hetes munkában kollégák, gyermekek, iskolai dolgozók és szülők vettek részt.

- Karácsonyt megelőzően immár hagyomány, hogy iskolánk is rendez karácsonyi vásárt. Az innen befolyt 280.000,- Ft tiszta bevétel (minden kiadást leszámítva) igazi szép karácsonyi adomány a DÖK-nek, amit a gyermekekre a második félév során tudunk visszaforgatni. Köszönjük a támogatást és a Szülői segítséget!

- Advent közeledtével ismét megszerveztük adventi kirándulásunkat. Ebben a tanévben Bécsbe látogattunk el, a városi sétát tettünk, meglátogattuk a Természet Tudományi Múzeumot.

- A hagyományos téli sítábort (első turnus) 20.000,- Ft-tal támogattuk.

- „Hózik” – téli túra, szánkózás Ausztriába – biztosítás kifizetésével támogattuk a gyerekeket! 48 tanuló + 4 kísérő pedagógus utazott -  25.500,- Ft

- Sajnos tanulóink egyre többet rongálnak, és nem becsülik meg értékeinket. A sorozatos wc- ülőkék törését igazgató úrral történt egyeztetés után a DÖK fizeti ki.

A kifizetett összegeket összeadva, azt gondolom, hogy példaértékű támogatást adtunk iskolánknak, tanítványainknak. Köszönjük a szülői támogatást!

Van feladatunk bőven, de azt gondolom, hogy így tudunk aktív részesei lenni az iskolai munkának. Remélem, hogy az anyagi segítségeink, tevékenységeink az iskola programját színesítik és tanítványainknak is pozitív példával tudunk szolgálni.

Móritz Adrienn
DÖK- vezető pedagógus

Sopron, 2017. január 23.

Adományok 1%

További információk

Hírek szülőknek

ISKOLAI BEIRATKOZÁS

AMI JELENTKEZÉS

 

Iskolahívogató kisfilm

Iskolai szociális segítő


Segítsen adója 1%-ával

Utalásos étkezés fizetés

Bankkártyás étkezés befizetés


HUNYADI BARANGOLÓK CSAPATA

 

Szeretettel várunk Barátaiddal együtt az új tanévben is!

Hírek diákoknak

Szövegszerk gyakorló

Talált tárgyak

Tisztelt Szülők!

 

Tanév végéig rengeteg elhagyott ruhanemű halmozódott fel az iskola talált tárgyak gyűjtőjében.

Sajnos nem áll módunkban tovább tárolni.

Kérjük, akinek elveszett ruhája, cipője, stb. a tanév során, legyen kedves átnézni a gyűjtőt július 15-ig.

A határidő után itt maradó holmikat ruhaadományként elszállítjuk.

A kép csak illusztráció!