Hunyadi_fej_03
óvoda
„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1Kor 16,14)

Napi ige

"Mert nem tehetjük, hogy ne mondjuk el azt, amit láttunk és hallottunk." (ApCsel 4,20)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Tulipán csoport
Cikk dátuma: 2014.08.17 13:35

Galéria

Óvodapedagógusok:

Soósné Orbán Györgyi és Ludvai Orsolya

Dajka:

Tóthné Zimmerhansl Tímea

A Tulipán csoport bemutatkozása 

Minden évben nagy várakozás előzi meg új óvodásaink érkezését. Arra törekszünk, hogy a Tulipán csoportba érkező gyermekek beszoktatása zökkenőmentesen történjen, ezért a szokásrendszerünket, a napirendünket már az első naptól úgy alakítjuk, hogy otthonosan érezhessék magukat.     

A jó példa követésére ösztönözzük őket. Segítségnyújtással, türelemmel és toleranciával segítjük őket, hogy fejlődésük a legjobb irányba haladjon. 

Ünnepeinket és az évszakokat, de az élet hétköznapi témáit is projektszerűen dolgozzuk fel, így a játék, a verselés, a mesélés, az éneklés, a zenélés, az énekes játék, a mozgás, a gyermektánc, a rajzolás, a festés, a mintázás, a kézimunka, a matematika és a külső világ tevékeny megismerése is sokszorta egy téma köré csoportosul.    

Igyekszünk a hagyományos szerepjátékot épp olyan gyakran művelni, mint a modern infókommunikációs eszközök használatát, óvodás gyermekeknek megfelelő szinten és ideig.  

A gyermekeket őszinteségre, igazságosságra, együttműködésre, egymás és a felnőttek tiszteletben tartására neveljük. 

Kiemelten fontosnak tartjuk a minél élményszerűbb tapasztalatszerzést, ennek érdekében sok óvodán kívüli programot szervezünk: sétát, kirándulást, múzeumlátogatást és más gyermekeknek való időtöltést. Ezek során tartalmasan, színesen, hitelesen adjuk át az ismereteket óvodásaink mindhárom korosztályának. 

Nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy az óvodás élet végére nagycsoportosaink önállóan tudjanak dönteni és tevékenykedni, végül iskolára nyitott, érdeklődő, barátságos gyermekként búcsúzzanak el tőlünk. 

 
Tulipán csoport

Képek száma: 3

Diavetítés
thumbnail_image_67225345.jpg thumbnail_image_67225345

Méret: 156.97Kb

thumbnail_image_50452481.jpg thumbnail_image_50452481

Méret: 205.35Kb

thumbnail_image_6483441.jpg thumbnail_image_6483441

Méret: 159.18Kb

Adományok 1%

További információk

Talált tárgyak

Egyetlen elveszett tárgy sincs.

Pályázatok