Hunyadi_fej_03
óvoda
„Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1Kor 16,14)

Napi ige

Jézus... így szólt hozzá: Zákeus, jöjj le hamar, mert ma a te házadban kell megszállnom. Ekkor sietve lejött, és örömmel befogadta. (Lk 19,5-6)

iskola főoldal
ovoda főoldal
Naptár
Facebook

Irány a Facebook

 
 

Napraforgó német nemzetiségi csoport
Cikk dátuma: 2014.08.17 13:13


Óvodapedagógusok:

Vanóné Fohner Orsolya és Nébli Eszter 

Dajka:

Molnár Csilla (Csilla néni)

 

Napraforgó csoport bemutatkozása

A Napraforgó egy német nemzetiségi csoport, ahol játékosan, a mindennapok részeként jelenik meg a német nyelv, mint „nyelvi fürdő”. Spontán és irányított helyzeteket kialakítva, mozgással és zenével kísérve ébresztjük fel a gyermekekben a német nyelv iránti érdeklődést, tudásvágyat. Ezt erősítjük hetente a német nemzetiségi néptánccal, a népi gyermekjátékokkal, melyek a készség- és képességfejlesztés széleskörű tárházát biztosítják, valamint lehetőséget adnak több kompetenciaterület fejlesztésére.

Kiemelten fontos számunkra a pozitív pedagógia alkalmazása, hogy a fejlődés minél korábbi szakaszában megtaláljuk a gyermekek erősségeit. Így kellő magabiztosságot szerezhetnek és több területen is szárnyalni tudnak majd.

Mindennapjainkat átjárja a keresztény szellemiség, Jézus tanításai, a bibliai történetek. A gyermekek örömmel éneklik az egyházi dalokat, melyeket gyakran mozgással egészítünk ki. A keresztény nevelésben heti rendszerességgel kísér bennünket az intézmény lelkésze és a hitoktatója.

A német nyelv mellett fontosnak tartjuk az anyanyelvi nevelést, a magyar népmeséket, verseket, mondókákat, népi játékokat és körjátékokat, melyekkel stabil alapokat adhatunk át a magyar műveltség számos területéről.

Csoportunkban a mindennapok része az egészséges életmódra való nevelés, melynek része a mozgásfejlesztés, a rendszeres séta, a szabad mozgás, az egészséges táplálkozás és a higiénia.

Hisszük, hogy a boldogság egyik alapköve a közösséghez való tartozás élménye. Ezért nagy hangsúlyt fektetünk a „napraforgós” közös élményekre, a csoporttudat elmélyítésére. Ebben segítség számunkra a szülőkkel való jó kapcsolat, a közös programok, a játszóházak és az év végi családos kirándulások.

Adományok 1%

További információk

Talált tárgyak

Egyetlen elveszett tárgy sincs.

Pályázatok